12 Punto TRT Senaryo Günleri Devam Ediyor

Söyleşi, paneller ve çevrim içi eğitimlerin gerçekleştiği "12 Punto TRT Senaryo Günleri" sürüyor.

16.07.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:56) 12 Punto TRT Senaryo Günleri Devam Ediyor

Sinemacıları senaryo aşamasında destekleyerek projelerinin geliştirilmesine katkı sağlayan "12 Punto TRT Senaryo Günleri", Karlovy Vary Film Festivali Endüstri Direktörü Rosak ile Saraybosna Film Festivali Endüstri Direktörü Marjanovic'i konuk etti.

12 Punto TRT Senaryo Günleri'nde Esra Demirkıran moderatörlüğünde 'Avrupa'daki Film Marketleri' konuşuldu.

Feriye'de gerçekleşen etkinliğe, Karlovy Vary Film Festivali Endüstri Direktörü Hugo Rosak ile Saraybosna Film Festivali Endüstri Direktörü Jovan Marjanovic konuk oldu.

Etkinliğe çevrim içi olarak katılan Karlovy Vary Film Festivali Endüstri Direktörü Hugo Rosak şunları söyledi:

"Özellikle bu dönemde sinema endüstrisine girenler açısından da endişeleniyorum. Eskiden olduğundan başka ve kısıtlı bir erişime sahip olacaklar. Bunun olumlu tarafları da var tabii, çeşitli platformlar üzerinden film tutkusunu sürdürebiliyoruz mesela. Bir diğer taraftan ise bu salgını, bazı şeyleri tekrardan düşünmek için fırsat olarak görebiliriz."

Saraybosna Film Festivali Endüstri Direktörü Jovan Marjanovic ise coronavirüs nedeniyle olağan dışı bir yıl geçirdiklerini belirterek "Online olarak yapılan çalışmalar sayesinde kendimizi adapte edebileceğiz diye düşünüyorum. Aslında bu sene ikili bir süreç yönetmeyi planlıyoruz. Saraybosna'ya gelebilenler, gelip festivalin keyfini çıkartacak ve birbirleriyle tanışacak. Ama gelemeyenler için de online çalışmalarımız olacak. Gerekli bütün kurallara uymaya çalışarak bunun planlamasıyla uğraşıyoruz. Bu yıl hepimiz için bir test olacak ve gelecekte nasıl devam edeceğine dair önemli deneyimler kazanacağımızı umuyorum. Böylece çevre konusunun da ne kadar önemli olduğunu hep birlikte anlamış olduk." dedi.

Söyleşi, paneller ve çevrim içi eğitimlerin gerçekleştiği "12 Punto TRT Senaryo Günleri" 17 Temmuz'a kadar devam edecek.

İngiltere, İsveç, Almanya, İtalya, Fransa, Çekya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Katar ve İran'dan önemli sinemacıların katılacağı etkinlik, 18 Temmuz'da yapılacak kapanış ve ödül töreni ile sona erecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal