Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

GSS Borçları Siliniyor!

Bakan Jülide Sarıeroğlu, GSS borcu olanlara ‘3 Nisan’ uyarısında bulundu. Bu zamana kadar teste girip geliri az çıkanların borcu siliniyor.

26.03.2018-11:52 - (Son Güncelleme: 26.03.2018-11:43) GSS Borçları Siliniyor!

3 Nisan'a tarihine kadar teste başvurup geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az çıkan vatandaşların borcu siliniyor. Üstünde çıkanların da borcundan düşüş yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Gelir testine giren vatandaşların Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek. Bunun için verilen süre 3 Nisan'da dolucak" dedi. GSS çerçevesinde vatandaşların, 1 Nisan 2017'den önce ödenmemiş prim borçları için çıkarılan yasayla önemli bir kolaylık sağlanacak. Bu borçlar başvuru şartı aranmadan yapılandırıldı.

1 Nisan 2017 öncesine ait gecikme zammı ve cezası silindi, borçlar da aylık 53,33 lira üzerinden yeniden hesaplandı. Bu borçların ödenmesi için verilen süre 30 Nisan'da doluyor. Ayrıca yasayla, gelir testine hiç başvurmamış vatandaşlara, 2 Nisan'a kadar gelir testine müracaat etme imkanı getirildi. Test sonucunda geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin GSS borçları silinecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;