Reis-i Cumhur Erdoğan'a Hain Suikast Planı Deşifre Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törende dikkat çeken bir ayrıntı yeni bir kalkışma olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

24.05.2017-13:01 - (Son Güncelleme: 24.05.2017-13:14) Reis-i Cumhur Erdoğan'a Hain Suikast Planı Deşifre Oldu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırladığı iddianamede Tuğgeneral İdris Feyzi Okan'ın ayrıntısı dikkat çekiyor.

2014-2016 yılları arasında Albay rütbesinde olan Okan, hain darbe girişimi sonrasında Genelkurmay Başkanlığı ve hükümet onayıyla darbe sonrası 29 Temmuzda rütbe atlatılarak Tuğgeneral oldu ve görevine Kara Havacılık Okulu Komutanı olarak devam ediyordu.

ÖNEMLİ BİR AYRINTI DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz Aralık ayında Kara Havacılık Komutanlığında TAİ'nin ürettiği ATAK helikopterlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim töreni yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törene katılıp katılmayacağını araştıran savcılık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koruma Müdürlüğü ile irtibata geçip durumu öğrenmeye çalıştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katılacaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet yetkililerinin katılacağı törenin salı günü yapılması planlanıyordu. Helikopterlerin ise TSK'ya teslimatı Perşembe günü yapılacaktı.

Son dakika değişkliğiyle Perşembe günü yapılacak teslimat devlet yetkililrinin katılacağı Salı gününe alındı.

TESLİMATTA HELİKOPTERLER DENEM ATIŞI YAPAR

Herşeyin normal gözüktüğü durumun bir ayrıntısı vardı. ATAK helikopterleri teslimat sırasında gösteri uçuşu yapacak ve denem atışları yapılacaktı.

Mühimmatla dolu helikopterlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törende uçuş yapmasının planlanması savcılığın dikkatini çekti.

CUMHURBAŞKANI UYARILDI

Savcılığın elde ettiği bilgiler ve gelen istihbarat üzerine Cumhurbaşkanlığına bilgi verildi. 15 Temmuz'dan 5 ay sonra Aralık ayında yeni bir kalkışmanın olabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katılmadı.

Terfi edilen Kara Havacılık Okulu Komutanı olan İdris Feyzi Okan'ın sorumluluk yerinde tören düzenlenecekti ve savcılık Okan'ı incelemeye aldı.

FETÖ ile bağlantısı bulunmadığı için terfi ettirilen İdris Feyzi Okan'ın FETÖ'yle bağı olduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldığı nedeniyle gözaltına alındı.

Okan, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla 20 Ocak’ta tutuklandı.

KORUMA ASKERDEN POLİSE VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopter seyahatlerin güvenliği Kara Havacılık Okulu’na ait helikopterler gerçekleştiriyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçuş güvenliğinin sağlanması için Emniyet Genel Müdürlüğüne yetki verildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal