PKK'ya Afrin'de Geçit Yok!

TSK’nın çalıştırdığı Özgür Suriye Ordusu’na mensup 20 bin asker, Afrin operasyonu için harekete geçti. Takviye birliklerin sınıra sevkıyatı devam ediyor. Sınırda sahra hastaneleri de oluşturuldu.

16.01.2018-09:23 - (Son Güncelleme: 16.01.2018-09:18) PKK'ya Afrin'de Geçit Yok!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Afrin'e ilişkin operasyonun sinyalini vermesiyle beraber gözler tekrar Türkiye-Suriye sınırına kaydı. Sıcak gelişmelerin meydana geldiği bölgede TSK, Afrin kırsalında PYD/ YPG terör örgütüne ait mevzileri top atışına tutuyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PYD/YPG'li teröristler arasında da hem Azez'de hem de İdlib'deki sınır hatlarında sıcak çatışmalar meydana geliyor.

Sınırın sıfır noktasında alınan önlemler yükseltildi. Sınır birliklerine takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar Hatay'a ulaştı. Türkiye'deki çeşitli birliklerden zırhlı personel taşıyıcılarla askeri malzeme taşıyan araçlar, Reyhanlı ilçesindeki sınır karakollarına sevk edildi. TSK'nın Afrin hazırlığında sona yaklaşırken Suriye sınırında sahra hastaneleri de oluşturuldu. Türk ordusunun Afrin'e yapacağı olası askeri operasyon için Hatay ve Kilis sınırında kurulan sahra hastanelerinde öncelikle ortopedi uzmanları ve acil tıp teknisyenleri görevlendirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri emir beklerken, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda üzerine önemli roller alan ÖSO'ya da 'hazır olun' talimatı verildi. Fırat Kalkanı ardından düzenli orduya geçen ÖSO'da 30 alt grup birleştirilerek milli ordu oluşturuldu. Sayıları 20 bini geçen milli ordu askerleri, Türk Özel Kuvvetleri tarafından aylar süren eğitimlerini bitirdi. Afrin'e gerçekleştirilecek operasyon öncesinde hazırlıklarını sürdüren ÖSO mensupları, TSK ile beraber yine en ön saflarda yerini alacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal