Isparta'da Askeri Eğitim Uçağı Düştü!

Askeri kaynaklar, Isparta'nın Yalvaç ilçesinde CASA tipi eğitim uçağı düştüğünü bildirdi.

17.01.2018-15:02 - (Son Güncelleme: 17.01.2018-15:09)

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim amacıyla kullanılan bir hava aracının düştüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri uçağın Yalvaç ile Çay ilçeleri arasında bir bölgede düştüğü, uçakta 2 pilot ve bir teknisyenin bulunduğu öğrenildi.

ISPARTA VALİSİ ACI HABERİ VERDİ

Isparta Valisi Günaydın, uçakta 2 pilot ve mürettebatın olduğunu ve 3'ünün şehit olduğunu açıkladı. Uçağın saat 14.30'da düştüğünü açıkladı.

ULAŞIM ÇOK ZOR

Vali Günaydın ayrıca bölgenin çok sapa bir yer olduğu için karadan ulaşımın çok zor olduğunu söyledi.

Öte yandan TSK Afrin'e girmek için hazırlıklarına devam ediyor.

Operasyona Azez-El Bab hattında yer aan 7 muhalif gruptan ortalama 7 bin savaşçı bulunacak. İlk hedef köyleri ele geçirip Afrin’i kuşatma altına almak.

ABD’nin Suriye sınırında 30 bin kişiden oluşan YPG ordusu kurma girişimine geçtiğimiz Cumartesi günü sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylardır hazırlık yapılan Afrin ve Münbiç operasyonu için en net konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler” derken, aynı gün TSK Afrin’deki YPG hedeflerine top atışı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Afrin operasyonun muhaliflerle olacağını ifade etti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarına operasyona hazır olmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert mesajlar verdiği Cumartesi günü ‘hazır olun’ talimatı iletildi. Fırat Kalkanı bölgesinde 6-7 bin arasında bir ÖSO gücünün operasyon için hazırlık yapmaya başladığını ifade eden Sultan Murad Tugayı’ndan isminin bilinmesini istemeyen bir komutan, “Azez, El Bab ve Çobanbey bölgelerinde ortalama 7 bin kişiden meydana gelen muhalif gruplar olarak tek çatı altında birleştik ve hazırlık yapmaya başladık. Toplam 7 grup olarak olası bir operasyon için hazırlık yapıyoruz. Bu grupların başında Sultan Murad, Sukur El Ceber, Hamza Tugayları, El Şamiye ve Şarkiye ile daha az sayıdan meydana gelen iki grup var. Bizler Suriye içerisinden Afrin’e ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal