Mersin'de 'Phishing' Operasyonu: 5 Gözaltı!

Mersin'de bir kişi internet adreinden 'phishing' yönetimi ile yaklaşık 18 bin lira dolandırıldı.

29.10.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-13:23)

Mersin'de bir kişi internet adreinden 'phishing' yönetimi ile yaklaşık 18 bin lira dolandırıldı. 

İnternette etkisi altında kaldığı sahte banka reklamına tıklayan bir vatandaş ’phishing’ (oltalama) denilen yöntemle dolandırıldı.

Mersin'de yaşamını sürdüren H.Ş, bankadan gönderilen mesajda, bilgisi dışında hesabından biri 2 bin 670 dolar diğeri ise 5 bin lira değerinde olan 2 işlemin yapıldığını tespit etti. Gelen mesajın ardından polise giden H.Ş, ''İnternette gezinirken bankanın reklamını gördüm. Daha sonra şifremle girmek istedim, bilgileri girdikten sonra birden sayfa kapandı'' dedi.

İhbar üzerine harekete geçen Mersin Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, H.Ş’nin banka bilgilerinin ’phishing’ yöntemiyle ele geçirilerek hesabından yaklaşık 18 bin lira değerinde kredi çektiğini paranın bir kısmının İstanbul, bir kısmının ise Mersin’deki ATM’lerden nakit çekildiğini, kalan paranın ise çeşitli iş yerlerinde tüketildiği ortaya çıktı.

Yapılan fiziki takiplerin ardından şüphelilerin bulunduğu bölgelere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda E.E, A.K, A.Y, H.D, ve R.A. gözaltına alındı. H.Ş.’in banka hesabını ele geçirdikten sonra paraları, üçüncü kişilerin hesaplarına havale ederek ATM’lerden banka kartı ve iş yerlerine ait pos cihazıyla çektiği de orraya çıktı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye gönderilen 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal