Hükümet Harekete Geçti, İşsizlik Sorunu Çözülüyor

Hükümet kaçakçılığın önünü kesmek ve işsizlik problemini çözmek amacıyla sınır ticaretini kolaylaştırmak için harekete geçti.

22.02.2018-09:39 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-09:56) Hükümet Harekete Geçti, İşsizlik Sorunu Çözülüyor

Hükümet Şırnak, Hatay, Kilis ve Kars’ta sınır ticaretini kolaylaştırmak amacıyla, beyaz madde kaçakçılığını engellemek, bölgedeki işsizlik problemini çözmek, bölge halkının kazanç elde etmesi için yeni bir hamlede bulunacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sınır ticaretini değiştirmeyi amaçlayan çalışmayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a iletti. Çalışmaya göre beyaz madde kaçakçılığı, yasal olmayan benzin, mazot ticaretine engel olunacak. TBMM’de Milliyet’e açıklama yapan Tüfenkci, “kaçağa gidenlerin ölmesini önlemek için”, Uludere’de sınır kapısı açılması için harekete geçtiklerini, “sınır ticaretinin uygulamasında değişiklik yapılacağını” belirtti.

YENİ KAPI

Tüfenkci, “Orada insanlar belli bir kontrol altında ticaret gerçekleştirsinler istiyoruz. Kaçakçılığı engellemiş olacağız. Şırnak’taki insanlarımızın Uludere’de, 2017 yılında açılan Üzümlü gibi bir sınır kapısı talepleri var. Buna olumlu bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Sınırdan geçirilecek eşyada kilo sınırlaması olacağını ifade eden Tüfenkci, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Şimdiki mevcut sınır ticaretini ithalat kapsamında belli kesimler yapabiliyor. Biz oradaki esnaf yapsın diyoruz. Şu an belli malzemelere izin verilmiş. Biz diğer malzemelere de izin verilmesini istiyoruz. Tütün, çay, şeker ve petrol ticareti hariç. Günü birlik getirsinler diyoruz. Dükkanlarında satsınlar, başka illerinden gelip oradan alış veriş gerçekleştirsinler, orada ürünler ucuz olsun diyoruz. Mesela deterjanı kamyona yükleyip İstanbul’a, Ankara’ya gelmesin diyoruz. O bölgede satılsın. Gümrük vergileri sıfır olacak. Mesela Gürcistan’da hayvan ucuz ama biz yasak getirmişiz. Ta Brezilya’dan getiriyoruz. Gitsin oradan, hayvan alsın diyoruz. Düzenlemeyi yaparsak getirecek. Ekonomi Bakanlığı ile beraber çalışıyoruz.”

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal