Devlete Çağrı Yaptı: PKK'lıları Biz Kurtaralım

Cizre'de bodrum katta mahsur kaldığı iddia edilen yaralılar için aralarında Kadir İnanır'ın da yer aldığı 132 aydın bildiri yayımladı.

02.02.2016-14:20 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Devlete Çağrı Yaptı: PKK'lıları Biz Kurtaralım
Aralarında Kadir İnanır, Lale Mansur, Vedat Türkali, Rakel Dink, Murathan Mungan ve Baskın Oran gibi sanatçı, akademisyen ve gazetecilerin olduğu 132 kişi Cizre'de bir evde bulundukları iddia edilen ve kendilerinden haber alınamayan yaralılar için devlete çağrı yaptı, "Siz onları kurtarmazsanız biz kurtarmaya hazırız" dedi.

Cizre'de kuşatılan bodrum kat tartışmasına ünlüler de katıldı. HDP, yaralıların sivil olduğunu iddia ederken, güvenlik güçleri ise PKK'nın üst düzey yöneticilerinden iki kişinin o binada olduğunu belirtiyor.

KURTARMAYA HAZIRLAR!
Sanatçı, akademisyen ve gazetecilerin olduğu 132 kişi Cizre'de bir evde bulundukları iddia edilen ve kendilerinden haber alınamayan yaralılar için devlete çağrı yaptı, "Siz onları kurtarmazsanız biz kurtarmaya hazırız" dedi.



Cizre'de bir binanın bodrum katında 9 gündür mahsur kaldıkları ve birkaç güdür kendilerinden haber alınamadıkları iddia edilen yaralılar için aralarında Kadir İnanır, Vedat Türkali, Rakel Dink, Murathan Mungan, Lale Mansur, Ayşegül Doğan, Ümit Kıvanç, Baskın Oran, Osman Kavala, Oya Baydar ve Levent Gültekin gibi gazeteci ve yazarın da bulunduğu 132 kişi, "Cizre'de insanlık ölüyor" diyerek, devletin sorumluluğunu yerine getirmediği takdirde yaralıları kurtarmak için hazır olduklarını açıkladı.
Bildiride yaşananların bir "insanlık trajedisi" olduğunu belirten aydınlar, "toplumsal barışımızın yok olmaması ve insani değerlerimizi yitirmememiz için acilen Cizre'deki 15'i yaralı 24 kişinin ambulansla hastaneye sevki için devlet yetkililerine sesleniyoruz. Siz onları kurtarmazsanız biz kurtarmaya hazırız" diye seslendi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal