Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Zoruna mı Gitti Gardaş?
Dr. Ömer Aydın
Zoruna mı Gitti Gardaş?
17.01.2020 Cuma 09:49
Oda Tv “ İsmailağa da, Diyanet gibi düşünüyor. Din güncellendi, faizciler kurtuldu” başlığıyla manşet atmış.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) sosyal konut projeleriyle ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın , bu projelerde ev satmak için kullandırılan kredilerin "faiz getirisi elde etmek amacı taşımadığı" ve söz konusu projeden yararlanmanın “caiz” olduğu yönünde fetva vermesi Oda Tv ‘nin zoruna gitmiş.

İsmailağa Cemaati’nin Fıkıh Kurulu Üyesi Fatih Kalender ‘in, “TOKİ, Bu vadeyi git falan banka üzerinde öde” diyor, çünkü TOKİ’nin bir veznesi yok. Bu durumda fıkhen herhangi bir mahsur lazım gelmeyecektir. İsteyenlerin kuraya girebilir. ”şeklindeki açıklamasına Oda Tv sazan gibi atlamış.

Beyler, buradan size ekmek çıkmaz.

TOKİ’den sosyal konut almak isteyenleri “faizci” şeklinde yaftalamak yakışıyor mu ?

Dini hassasiyetiniz gözlerimi yaşarttı.

Güya suret-i haktan görünüyorsunuz , dar gelirli insanları inançları üzerinden aşağılıyorsunuz.

Dini konulardaki cehaletinizi anlayışla karşılamıyorum.

Dinin güncellenmesi iddianız komik kaçmıştır.Şöyle ki;

Yukarıdaki fetvalar klasik, muhafazkar yorumlardır.Çoğu dini otorite,bu arada Diyanet ve İsmailağa , enflasyonun altındaki oranların hala faiz /riba olduğunu kabul etmektedir.

PROF. ALİ ERBAŞ; ANLARSINIZ YA!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, cami ve mescitlerdeki taburelerin kaldırılmasına yönelik talimatına tepkiler sürüyor.

Abdullah Işıklar (87) isimli amca , ”İhtiyacı olan evinden camiye taburesin getirsin, götürsün “ şeklinde akıl veren Başkan Erbaş’a noterden ihtarname göndermiş.

Ayakta namaz kılamadığını, camilerde tabure olmadığı için de camiye gidemediğini belirten Abdullah Işıklar, Diyanet’e dava açacağını söyledi. “Camiye kendimi zor taşıyorum bir de tabure mi taşıyayım” diyen Abdullah Amca ve arkadaşlarının isyanından feyz alan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci’nin talimatıyla Darülaceze mescidine 10 katlanır tabure alınmış.

Sn Erbaş, anladınız siz onu.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanı'nın sigara konusunda "haramdır" fetvası tam bir felakettir. İcmai-ümmetin sigara konusundaki ağırlıklı görüşü, tahrimen mekruh olduğu yönündedir. Ayetle haram kılınmayan bir hususun sadece kıyas yoluyla haram kılınmasının insanı nerelere götürebileceğini Prof. Erbaş biliyor olmalıdır.

BİROL BEY’İN MURADI

Refah, Fazilet ve AKP kökenli olan ve son yerel seçimler öncesi MHP'ye geçen Düzce Kaynaşlı ‘nın Belediye Başkanı Birol Şahin, A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında “Allahu Teala'nın ‘örtünün vücut hatlarınız belli olmasın' emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da ‘Tokyo'ya gidiyoruz' diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir.”şeklinde sosyal medyada paylaşım yaptığı için anında MHP den kovulmuş.

Birol Bey ,çok merak ediyorum, bu paylaşımı yaparken, ne şekilde hayırlara vesile olacağını murad etmiştin?

Kadın Voleybol Takımı’na laf yetiştirmeden önce, yakınlarına, çalışanlarına bir baksaydın ya Muhterem.

GÜLSÜM İLE MERYEM

Bağırarak yazmasıve konuşmasıyla tanınan Can Ataklı isimli KORKUSUZ vatandaşımız;

“Gülsüm kızımız başörtülü olmasaydı,Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisiyle telefonda görüşmezdi” diye niyet okumuş,medyumluğa soyunmuş.

Emine Erdoğan’ın,Filenin Sultanlarını ve skorer oyuncu Meryem’i kutlaması karşısında,Can Ataklı bakalım nasıl gargara yapacak?

EMRİNİZ OLUR, YAVUZ BEY !

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Yavuz Ağıralioğlu, son günlerde belediye başkanlarının parti değiştirmesi ile ilgili olarak “Belediye başkanları seçildikten sonra iktidar partisinden olmasalar bile ihtiyaçlarının görülmesi lazımdır.Belediyecilik hizmetleri daha çok maddi konforla yapılabildiği için, o maddi konfor ele gelmediği için kendinizi seçmeninize karşı vazifelerinizi yapamıyor oluşunuz, hükümet tarafından ayartılma sürecine dönüşüyor.. Tayyip Bey’in cümlesi ile mukabele etmem lazım, buna “böyle iki tane kaz bile güdülmez” diye konuştu.

Yavuz Bey, Bu konuda sizden daha felsefi ve derinlikli analiz, eleştiri beklerdim.

Hükümet, desteksiz vaadlerini geçekleştirmeleri için özellikle muhalefete mensup belediye başkanlarına, yasal gelirlerine ilaveten her türlü ihtiyaçlarını karşılayıp, maddi konfor sağlayıp, şefkat mi göstermelidir?