Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Milletin Hayırlı Has Evladı Berat Albayrak
Dr. Ömer Aydın
Milletin Hayırlı Has Evladı Berat Albayrak
12.06.2020 Cuma 12:05

“Benim bu hayatta onur duyduğum iki unvanım var;

Birincisi, Sadık Albayrak’ın oğlu olmak, ikincisi Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmak.

Türk İslâm tarihinin en önemli isimlerinden birinin damadı olmak benim için çok kıymetli bir husustur.

Konjonktürü görüyorsunuz. Bugün Cumhurbaşkanı’na methiyeler düzenler, menfaat uyuşmayınca giderler.

Bizimkisi dava noktasında, ölümüne bir ilişki.

Böyle bir ilişkide damat olmak benim gurur duyduğum bir husus.

Birilerinin küçümsemek için ortaya koyduğu “damat” söylemleri bizim için onur meselesidir.

Faik Öztrak’ın ‘yakışıksız sosyete yakıştırmasına’ gelince;

Kendi imkânlarıyla köyden gelip iki evladını kıt kanaat imkanlarla okutan bir babanın oğlu olarak ben mi sosyeteyim, yoksa yedi sülalesi, dedesi, babası, amcası devletin her imkânını kullanan mı?

Köyden çıkmış gelmiş, hayata tırnaklarıyla tutunmuş, bugün 80 yaşına gelmiş bir adamın oğlu olarak ben sosyete olacağım, 7 ceddi 7 sülalesi dedesi, babası, amcası bakanlıklardan milletvekilliklerine kadar devletin bütün imkanlarını kullananlar, ne olacak?

Siyasetin bu çukur seviyesine inmeyi zul addediyorum.

Babam bizi kimseye minnet etmeden, kendi imkanlarıyla yetiştirirken, ‘Allah'tan başka hiç kimseye minnet etmeyip, kimseye de dayanmayacağız’ diye öğütledi.”

Bu sözler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak’a aittir.



1978 yılında İstanbul’da doğan Berat Albayrak’ın Serhat Albayrak adında bir ağabeyi olup, aslen Trabzon’un Of -Dernekpazarı Yenice köyündendir.

Lise eğitimini Fatih Koleji’nde tamamlayıp, lisansını da İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde yapan, ardından New York’taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business’te finans üzerine yüksek lisansını tamamlayan Berat Albayrak, “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı.

New York’ta olduğu dönemde tanıştığı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan’la 11 Temmuz 2004’te evlendi.



2006’da Ahmet Akif, 2009’da Mahinur, 2015’te de Sadık isimlerinde 3 çocuğu oldu.

MBA eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde çalışmaya başlayan Albayrak, 1999’da Çalık Grubu’nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. Başta enerji olmak üzere farklı iş kollarındaki girişimlere öncülük etti.

Kriz dönemlerinde Holdingin finansman ve likidite yapısını başarıyla yönetti.

AK Parti’den 25., 26. ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e giren, 64. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirilen Berat Albayrak, 65. Hükümette de bu görevine devam etti.

Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde;

Ülkenin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan “Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi”ni hazırladı.

Enerjide yerlileşme oranını arttırdı, enerji ithalatını geriletti.

Kömür rezervinin değerini 350 milyar dolara çıkardı.

Doğalgazdan faydalanan insan sayısını 40 milyonun üzerine taşıdı.

Enerji santralleri, doğalgaz ve petrol arama yatırımları ile enerjide yerli ve milli bir dönemi başlatırken, Türkiye’nin ilk yerli ve milli enerji belgesini düzenledi.

Enerjide arz çeşitliliği yarattı, anti kömür lobisine karşı yerli kömürün hakkını teslim etti.

Konya'daki dünyanın en büyük güneş santralini kuruluşuna öncülük etti.

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan TANAP, Rus gazını Avrupa'ya Türkiye üzerinden taşıyacak olan Türk Akımının altında imza attı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali başta olmak üzere 2030'a kadar üç NGS'nin yapımı işini başlattı.

Oluşturduğu Milli Enerji Politikası ile, 24 Mayıs günü elektrik üretimimizin yüzde 90'ını yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi sağlandı.



Doğalgaz arz güvenliği için Türkiye’nin ilk Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi Projesi, 1000 er megavatlık dünyanın en büyük güneş ve rüzgar enerjisi santrallerinin ihalesi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli sondaj gemisinin hizmete alınması,1 milyon metrekare maden sondajı hamlesi, Ulusal Bor Stratejisi gibi enerji ve maden alanında dünyaya örnek olacak birçok projeyi hayata geçirdi.

Enerji Bakanlığı bayrağını devrederken gelecek 20 yılın planlamasını da yapan Berat Albayrak, Cumhuriyet tarihinin en genç Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

ABD Başkanı’nın “Türk ekonomisini mahvedeceğim” dediği 2018 Ağustos ayındaki spekülatif döviz saldırısının ardından “Türkiye iflas eder, Dolar 10 lira olur, faizler tavan yapar, şirketler batar, Türkiye yeniden IMF’nin kapısına dayanır” paniğinde ekonominin yönetimini üstlenerek, ateşten gömleği giyen bir babayiğittir Berat Albayrak.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 4 koldan ekonomik saldırı altına alındığı bir dönemde, oturduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunun hakkını veren, ekonomiyi namerde muhtaç etmeden dimdik ayakta tutan, zeka, bilgi ve ferasetiyle para politikaları üzerinden kan emicilerin kural dışı servet edinmesini engellemek için cesaretle adımlar atan bir ‘Cesuryürek’tir.

Berat Albayrak, ülkeyi IMF mandası olmaktan kurtarmaya azmetmiş liderinin izinden giden, hiçbir emperyalist ülkenin ve çevrenin beslemesi olmayan, boynuna IMF tasması taktırmayan, kimseyle göbekten bağlı olmayan, bir büyük ustanın yanında yetişip rüştünü ispatlayan, bağımsız ve özgür kişiliği vazgeçilmez sayan babasının oğlu milli ve yerli, vizyoner genç bir lider kişiliktir.

‘Battık , batıyoruz ’ diyen felaket tellallarını her seferinde mahcup eden, doların 10 liraya çıkmadığına üzülen, 7’nin altına düşmesinden rahatsız olan vatan millet düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakan, “faiz inerse kur sıçrar, enflasyon tutulamaz” ezberinden Türkiyeyi kurtaran, krizlere karşı güçlü direnç gösteren bir ekonomik yapı oluşturan, enflasyonda, kurda, faizlerde, ihtimal dahi verilmeyecek bir iyileşme ve başarı sağlayan, ülkeyi yeniden sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme trendine sokan bir ‘Akıncı’dır.

Dünya piyasalarının rahat, paranın bol, Türk ekonomisi üzerinde herhangi bir baskı ve oyun olmadığı bir dönemde sorumluluk üstlenen Babacan ve Şimşek ile kıyaslanmayacak kadar başarılı bir Hazine Bakanıdır Berat Albayrak.

Adaletle, vicdanla, hakkaniyetle şu sorulara cevap veriniz;
Berat Albayrak, Tayyip Erdoğan’ın yakını olmasaydı, bu makamlara gelemez miydi?

Berat Albayrak, ehliyet ve liyakati olmadığı halde, sırf Erdoğan’ın yakını diye mi Enerji Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı olmuştur?

Erdoğan’a damat olmayan Sadık Albayrak’ın oğluna uygun gördüğünüz siyasi pozisyon nedir?

Trabzon’un uşağı Berat Albayrak’ın, Ankara’nın bebesi Ali Babacan ve Batman’ın
civanı Mehmet Şimşek’ten eksiği mi vardır, fazlası mı?

İktidar çevrelerinden Hazine ve Maliye Bakanlığına Berat Albayrak'tan daha uygun kimi görüyorsunuz?

Dünya’da paranın bol olduğu, Türkiye’de bolca harcandığı dönemde ekonomiyi rahatça yönetenleri sözde kahraman ilan edip yere göğe sığdıramayanlara başarılı performansı ile Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'i unutturarak rüştünü ispatlayan, 'yapamaz, edemez, ekonomi onun işi mi?' diyenlerin yüzünü kızartıp ters köşe yapan, Türkiye'nin kur, faiz, enflasyon şeytan üçgenine sıkışıp kalacağını ve bu sarmaldan çıkamayacağını söyleyenlere büyük bir hayal kırıklığı yaşatan bu ülkenin çocuğudur.

15 Temmuz darbe gecesi Marmaris’ten İstanbul’a adeta ölümüne uçan o tarihi uçağın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile birlikte eşlik eden bir fedaidir Berat Albayrak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmasını bir kenara bırakalım.

Bütün ön yargıları yıkıp geçen, yıllardır bilinçli olarak üzerine yapılan algı operasyonlarını çöpe attıran, oturduğu koltuktan güç alan değil koltuğa güç veren, ateş çemberinin içerisinde görev yaparken, bir gün dahi ağlaşmayan, kendini ilme, araştırmaya adamış bir çınar, gönül köprülerini imar eden bir mimarın Sadık Albayrak’ın ilim irfan edep medresesinde ve Fatih Sultan Mehmet’in dizinin dibinde yetişen yerli ve milli bu vatan evladı son derece iyi yetişmiş, ülkesinin, milletinin milli ve manevi değerlerini sımsıkı koruyarak milli duruşunu sapasağlam temellere oturtmuş ihlası yüksek bir devlet adamıdır.



Osmanlı arşivlerinde yıllarca çalışarak ortaya çıkarttığı tarihi gerçekleri kitaplaştırdığı eserleri satıp oğullarının eğitimi için harcayan, haksız yere yüzlerce kovuşturmaya tabi tutularak bedel ödemiş milli ve dini kültürümüzün, medeniyetimizin yok olup gitmemesi ve unutulmaması için ömrünü adamış, gerçeğin peşinde yiğitçe koşan bir dava adamı, çevre ve doğa savaşçısı Sadık Albayrak gibi bir babanın okumak için tek kuruş burs almayan sıfır kompleksli, kararlı, cesur, halkın çocuğu, topraklarını bir gün unutmamış, mütevazı, hırslı, rüku dışında eğilmemiş, kasıtlı ve bilinçli olarak üzerine oynanan oyunlara, yapılan hakaretlere, haksız eleştirilere karşı, “İt ürür kervan yürür” felsefesiyle, övülmek ve mükafat beklemek gibi bir hesap yapmadan yoluna devam eden hayırlı evlattır Berat Albayrak...



IMF kapısına gitseydi, faiz ekonomisine sıcak baksaydı, bir takım para baronlarına mavi boncuk dağıtsaydı, Albayrak küresel sistem tarafından kahraman ilan edilecek, yere göğe sığdırılamayacak ve bağırlarına basacaklardı, değil mi?

Ona yapılan her saldırının, aslında Tayyip Erdoğan’a yapılan bir saldırı olduğunu, AK Parti içindeki bazı kesimlerin anlamak istememesi, Tayyip Erdoğan’a güvenenlerin, Tayyip Erdoğan’ın güvendiği Berat Albayrak’a güvenmemelerinin mantıklı bir açıklaması olabilir mi?



Tayyip Erdoğan’a damat olmak elbette bir onurdur ama onun dava arkadaşı ve yol arkadaşı olmak üstlendiği sorumluluğun hakkını vermek çok daha önemlidir.

Berat Albayrak ABD’nin, IMF’nin, Dünya Bankasının maşası olarak dışarıdan getirilen Kemal Derviş ve takipçileri Kraliçe’nin gülünün yancısı, IMF borazancısı Babacan’ın, Şimşek’in pabucunu dama atan, küresel sermayen kuklalarının faiz, kur, IMF kumpaslarına son vermiştir.

Kraliçenin kayıtlı prenslerinden küresel ekonomi baronlarının sesi Babacan gibi “Türkiye IMF ile yeniden anlaşmalıdır” demeyen, Türk ekonomisi, üzerine geçirilen deli gömleğini çıkarıp, ekonomik bağımsızlığını ilan eden, "Paranızın değerini ben belirlerim" diyen Londra’ya “parasının değerini, kurunu ve faizini, kendisi belirlemeyen hiçbir ülke tam bağımsız değildir.” diyerek posta koyan, yerli ve milli bir Hazine Bakanıdır.

Olası döviz ihtiyacını fırsata çevirip yeniden yüksek faiz ve enflasyon oluşturmak isteyen, tatlı faiz gelirlerinden vazgeçmek istemeyen aç gözlü kan emici baronların “rezervler eridi” yalanlarını ağızlarına tıkayandır.

Daha az borçlanarak, öngörülenden daha az faiz ödeyerek, ekonomi baronlarını çılgına çeviren, göreve geldiğinde yüzde 30-40 aralığına kadar çıkan piyasa faizlerini tek hanelere, yüzde 7-8’lere kadar gerileten, finans çevrelerinin olmaz dediğini gerçekleştiren, “faize dokunmayın, kuru tutamazsınız “ diyenlere karşı, aynı anda hem kuru, hem enflasyonu, hem de faizleri düşüren, faizlerdeki düşüşle, üretimi yeniden canlandıran, ekonomik güven ve üretim kapasitesini her geçen gün arttıran 1 milyon yazılımcı projesiyle bilişim teknolojileri alanında yeni bir çığır açan bir ustadır.

Akla hayale gelmedik iftiralara uğrayan, art niyetli provokasyon amaçlı ahlaksız saldırılara sabırla göğüs geren, kararlı, psikolojik direnci yüksek, kolay tahrik olmayan, laf değil, icraat yapan, sakin ama hırslı, sabırlı ama hızlı yol alan, kendinden emin ve kararlı, çalışkan ve cesaretli, kısır siyasi çekişmelere girmeyen, üstlendiği sorumluluğun bilincinde, tutarlı ve kendinden emin, kararlı ve azimli, halka güven aşılayan, bu ülkeyi ve ekonomisini kimseye satmayan, ülkenin parasını peşkeş çektirmeyen, ekonomi baronlarının dümen suyundan gitmeyen, reklam yapmayı ve yaptırmayı sevmeyen, siyasi polemiklerden uzak yaşayan, insanlarla politik değil hasbi ilişkiler kurmayı seven, herkesin nabzına göre şerbet vermeyi değil, sahici davranmayı yaşam biçimi olarak önemseyen, çıkarları için insan kullanma anlayışı asla olmayan bir devlet adamıdır.

“Damat’tan Hazine Maliye Bakanı olursa, benden de Genelkurmay başkanı olur” diyerek itibarsızlaştırma ve algı operasyonu yapan utanmazların bile yüzünü kızartan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmak için ona “Saray’ın Damadı” diyenleri mahcup eden, ülke ekonomisi battı’ diye yaygara kopartanların sesini kesen, ülkemizin geçtiği böylesine askeri ve siyasi kritik gündem içinde “Türk ekonomisi nasıl etkilenmiyor?” diye şaşkın şaşkın izleyip üzülenleri hasetlerinden çatlatan, ekonomik saldırı altından ülkesini ve milletini düzlüğe çıkarmak için anasından emdiği süt burnundan gelen, "Ülke batarsa batsın Tayyip Erdoğan yeter ki gitsin" deme gibi alçakça düşünce içerisinde bulunanların hedef tahtası haline getirdiği Berat Albayrak, birileri tarafından bütün kabiliyeti, bilgi ve yönetme yeteneğini gölgelenmek istemesine rağmen, devlet adamı kumaşının her geçen gün daha çok ortaya çıktığı entelektüel, vizyoner bir dava adamıdır.

Kur saldırısını aldığı önlemlerle bertaraf eden,
kamuda 70 milyarlık tasarrufla bütçeyi rahatlatan, Suriye’de savaş, Libya ve Akdeniz operasyonu ve en önemlisi Corona virüs pandemisi ile alabora olan dünya ekonomisine rağmen, Türk ekonomisini hiçbir olumsuz reaksiyon göstermeden kendi yolunda yürüten, dolar kurunu stabil tutan, İstanbul Borsasının rekor üstüne rekor kırmasını sağlayan, 2. Swap hamlesi ile Londra’yı neye uğradığını şaşırtan, açığa sattıkları ama yerine koyamadıkları TL için tarihi faizler ödeten, Türkiye üzerinden elde edecekleri bir yıllık karı, bir gecede faiz olarak ödemek zorunda bırakan usta oyuncudur.

Türkiye tarihinde ilk defa yıllık bazda rekor bir cari fazla vererek gelirlerimizin giderlerimizden fazla olmasını gerçekleştirerek döviz ihtiyacımızı azaltan, birçok ekonominin ciddi daralma kaydettiği yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 ile yüksek bir büyüme performansı gösteren, 2020'de yüzde 8,5 olarak belirlenen enflasyonu kademe kademe düşürerek 2021'de yüzde 6'ya ve 2022'de inşallah yüzde 5'in altına indirmeyi hedefleyen, Borsa İstanbul endeksinin tekrar 110 bin seviyelerine çıkararak Türkiye’yi diğer ülkelerden pozitif yönde ayrıştıran Devlet tahvili faizlerinin 2 yıllıklarda yüzde 8.6, 5 yıllıklarda 10,1 seviyelerinde gerçekleşmesini sağlayan bir ekonomi üstadıdır Albayrak.

Konutta tarihin en düşük maliyetleri ve en kolay ödeme imkanlarını içeren bir finansman desteğini milletimizin istifadesine sunan, otomotiv ve turizm sektöründe piyasalara destek olacak finansman imkanları sağlayan, halden anlayan bir insan evladıdır.

Futbol kulüpleri için denizin bittiği, her birinin neredeyse kapılarına kilit vurulacak duruma geldiği, Avrupa kupalarına katılma şanslarının ortadan kalktığı dönemde imdada yetişen, kulüplerin bugünlerini kurtarırken, finans sistemlerini denetim altında tutarak yarınlarını garantiye aldıran, futbol ailesini bir araya getirerek, Bankalar Birliği ve TFF’yi koordine ederek, Türk futbolunun kurtuluş reçetesini hayata geçirmek için güç, irade, kararlılık, bilgi ve iyi niyet ortaya koyup UEFA nezdinde 4 büyük kulübün itibarını kurtaran milli kahramandır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fenerbahçeli, Devlet Bahçeli’nin Beşiktaşlı olması ne kadar normalse, Berat Albayrak’ın da ailece iyi bir Trabzonsporlu olması o kadar olağandır.

“Cumhurbaşkanının damadı” denilerek yaratılan algı operasyonları ile başarıları göz ardı edilmeye çalışılmasına rağmen, fırtınalı denizlerde gemisini sağ salim limana demirleyen, ekonomik baronlara karşı asla kendini kullandırtmayan, bütün ekonomik saldırılara eğilmeden karşılık veren, Dünya Bankası ve IMF’nin sesini soluğunu kesen, en kritik süreçlerin içinden hasar almadan geçen, cari açıkla başarı ile mücadele eden, ihracatı yükselten, ithalat azaltan, bu orantısız ekonomik savaştan alnı açık şekilde çıkmayı başararak, ekonomide “sessiz devrim gerçekleştirmek” gibi bir büyük başarı öyküsü yazan müstesna bir yöneticidir.

Tayyip Erdoğan'ı eleştirmeyenlerin saldırılarına, fitnelerine kulak asmadan, sadece üstlendiği sorumluluğuna odaklanan, mazeret üretmeyen, ortaya koyduğu acil önlem paketleri ile doğru bildiği yoldan yürüyen hazinenin namuslu bekçisidir.

Cumhuriyet tarihinin en kritik sürecinde sessiz, sakin ve sabırlı bir şekilde bir başarı öyküsü yazan, üzerine oynanan bütün oyunlara karşı vakur duruşunu bozmayarak, siyasi duruş ve siyasi ahlak dersi veren kahramanlık edebiyatı yapmadan “ben” demeden, başarı öyküsü yazan tevazu timsali siyasetçidir.

ABD’nin aleni yaptırımlarına, içeride ve dışarıda terör ile mücadeleye, Akdeniz’deki anlaşmazlıklara, Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlara rağmen, Türk ekonomisinin çarkını başarı ile döndüren, ”Ekonomi iflas etti, Dolar 10 TL olacak, bankalar battı batacak, iş dünyası bitecek, iflas patlaması yaşanacak, faizlerin önü kesilemeyecek, yeniden IMF'nin kapısına gidilecek” diye felaket edebiyatı ve tellallığı yapanları büyük bir hayal kırıklığına uğratan, bir gün dahi yılmayan, en karamsar günlerde “panik yok” diyerek piyasaya umut aşılayan, finansal güvenliği tehdit edip, toplumsal korku imparatorluğu oluşturmak isteyenleri ters köşeye yatıran usta bir oyun kurucudur.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bile hizaya getirerek, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederek görünümünü "negatif" ten "durağan"a revize edip, 7 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye’nin karnesine dair iyileştirme yapmak zorunda bırakan ekonomi maraton koşucusudur.

Türkiye tarihinin en ucuz finansal maliyetiyle dar gelirli vatandaşların ev sahibi yapılmasını sağlayan, “faizler inerse dolar 10'ları bulacak” diyerek Türk ekonomisi üzerinde sürekli felaket tellallığı yapanları susturan, ‘Türkiye iflas etti, ekonomik olarak çöktü’ şeklinde algı operasyonu çekilen bir dönemde yüzde 5 büyümeye imza atan, büyük bir önyargı geliştirip başarısız olacağına kesin iman edenlerin, “Mümkün değil, yapamaz” diye kestirip atanların, “Aman Tanrım, yoksa başarılı mı olacak, durumu inceden toparlıyor mu ? Kör olası dolar da inişe geçti, yükselmiyor ki” diye panikleyen müptezellerin ödlerini kopartan, başardıkça birilerini çıldırtan, partinin içine nifak sokmaya çalışan, içeriden dışarıdan fitne üretenlerin çanına ot tıkayan Berat Albayrak’dır.

İletişim kanalını sürekli açık tutmaya özen gösteren sosyal medyayı verimli kullanan, ilk korona vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte tam anlamıyla korona mesaisine başlayan, evindeki vatandaştan çalışanlara, iş dünyasından kamu kuruluşlarına, bankalardan çiftçilere, esnaftan turizmcilere, her kesim için birbiri ardına tedbirler alan, sıkıntılı durumlara anında müdahale eden, süreçten etkilenen kesimleri, yavaşlayan sektörleri, nakit akışında oluşabilecek sorunları günü gününe takip eden, küresel ekonomilerde yaşananları da sıkı takip altında tutan, ithalatı azaltıp, ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam eden, yeni süreçte ekonomik hayatın canlanması için konuttan taşıta, yerli üretime destekten tatile kadar 4 yeni finansman paketini hayata geçiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’dır.

7/24 Berat Albayrak kötülemesi yapan müptezellere sesleniyorum;

İktidar çevresinin içinden veya dışından, Hazine ve Maliye Bakanlığı için kimi uygun görüyorsunuz?

Berat Albayrak’ın yerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ondan daha ehliyetli ve daha liyakatli önerecek bir isim bulamadınız değil mi?

Anlaşıldı, nifak çıkarmaktı sizin zorunuz.

O halde kalçalarınızın üzerine oturunuz.

Hayırlı şeyler söylemiyorsunuz,

Bari susunuz.

Twitter: @dromeraydin