Ziraat Bankası altın kovan kredisi nedir, nasıl alınır? Ziraat Bankası arıcılık kredisi altın kovan kampanyası şartları

Ziraat Bankası'nın altın kovan kredisi, son zamanların en çok merak edilen konuları arasında yer almaya başladı. Banka tarafından açıklanan kredi paketlerinin arasında bulunan Ziraat Bankası altın kovan kredisinin ne olduğu ve nasıl alınacağı araştırılıyor. İşte, ar üreticileri için sunulan Ziraat Bankası arıcılık kredisi altın kovan kampanyası şartları..

18.05.2022-21:31 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-21:31) Ziraat Bankası altın kovan kredisi nedir, nasıl alınır? Ziraat Bankası arıcılık kredisi altın kovan kampanyası şartları

Ziraat Bankası, Türkiye’de tarım üretimiyle ilgili olarak 6 ayrı paketten oluşan kredi destekleri hakkında açıklama yaptı. Tarıma büyük katkı sağlayacak olan altın kovan kredisi hakkında bir açıklama yapan Genel Müdür Alpaslan Çakar, milyonlarca çiftçiye açık çek şeklinde sunulacak olan kredilerinin kaynağı konusunda üst limitlerinin olmayacağını söyledi.

Yapılan bu açıklamaların hemen ardından, arcılık üretimi yapanlar altın kovan kredisinin nasıl alınacağı ve şartları hakkında araştırmalar yapmaya başladılar. Peki altın kovan kredisi nedir, nasıl alınır?

Ziraat Bankası altın kovan kredisi

Ziraat Bankası arıcılık kredisi altın kovan kampanyası şartları

Altın kovan kredi desteği Ziraat Bankası tarafından devreye sokuldu. Geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınları sonrasında zor zamanlar geçiren arıcılığı desteklemek amacıyla uygulamaya alınacak olan altın kovan kredisinde çiftçilere 150 bin TL'ye kadar bir destek sağlanacağı bildirildi. Şartları, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlenen altın kovan kredi desteğiyle birlikte arıcılık alanında faaliyet gösteren işletmelerde sayı artırma hedeflenirken üretimde kalitenin yükseltilerek kırsal alanlarda da istihdamın geliştirilmesi planlanıyor.

Ziraat Bankası'nın altın kovan kredi desteğinde şartlarında ise kredi kullanacak olan kişinin halihazırda faal bir şekilde arıcılık yapıyor olması gerekiyor. Daha önce arıcılık yapan ve bu kapsamda alınacak olan arılı kovanlarla işletmesinde asgari olarak 50'ye çıkarma şartı da isteniyor.

Kredi başvurusunda bulunan kişilerden ayrıca tarımsal faaliyetin yapıldığı yerde ikamet etmesi şartı da bulunuyor. Ziraat Bankas altın kovan kredisinin uygulama süresinin ise 31 Aralık 2023 olarak belirlendiği bildirildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal