Asgari ücret zammında Temmuz ayrıntısı! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

Ocak 2022'de asgari ücrete gelen zam sonrası artan enflasyon, asgari ücrete yeniden bir zam beklentilerine neden oldu. Temmuz ayında zam beklentileri yükselen vatandaş, flaş bir gelişmeyle karşı karşıya kaldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara odaklandı.

18.05.2022-21:05 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-21:05) Asgari ücret zammında Temmuz ayrıntısı! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

2022 yılının girmesiyle asgari ücretler yüzde 50 oranında artılmış ve vatandaşlar rahat bir nefes almıştı. Fakat sonrasında ortaya çıkan pahalılık nedeniyle başta emekliler olmak üzere asgari ücretle geçinmeye çalışanlar deyim yerindeyse perişan oldu.

Tüketici fiyat endekslerinin açıklanması sonrası bakılan verilerde enflasyon rakamlarının oldukça yüksek seviyelerde seyretmesi, vatandaşı endişeye sürükledi. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak yeniş düzenlemeler merakla beklenirken asgari ücrete de Temmuz'da ikinci bir zam yapılması beklentileri oluşmaya başladı.

Asgari ücret zammında flaş gelişme

Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacak mı?

Asgari maaşa zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili konu son zamanların en önemli gündem maddesi haline gelirken, Cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sakarya milletvekili Saffet Sancaklı, bir açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini ve Temmuz'da asgari ücrete yüksek miktarda bir zam yapılacağı konusunu konuştuklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Bursa'da olduğu bir süreçte yapmış olduğu konuşmasında asgari ücrete 2022 yılında ikinci bir zam yapılması ile ilgili konuyu gündemlerine aldıklarını belirtmişti. AK Parti kurmaylarından Cahit Özkan ise Kurtulmuş ile hemen hemen benzer açıklamayı yapmıştı.

Konuyla ilgili basına bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Aralık ayında asgari ücrete yüzde 51 oranında zam uygulandığını ve bundan sonraki süreçte ara zam yapılmasının hususunun biraz mantıksız olacağını dile getirmişti.

Tüm bu açıklamalar ve onun ardında gelen tartışmalar devam ederken son noktayı koyması beklenilen Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bir konuşmasında asgari ücretliyi enflasyona ezdirme niyetlerinin olmadığını ve asgari ücrete müdahale edebilecekleri durumunun oluşabileceğini söyledi.

Anormal bir durum ortaya çıkmadığı halinde asgari ücrete yeniden bir zam yapılması açısından derhal harekete geçilmesi durumlarının olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği atmosferin altyapısı tamamen oluştuğu anlaşılırken, bu çalışmalarla birlikte asgari ücrete Temmuz ayında iyi oranda zam yapılacağı düşünülüyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal