Zeynep Erkut Armağan nasıl öldü? Zeynep Erkut Armağan kimin eşi? İş dünyası yasta! Genç yaşta hayatını kaybeden iş insanı gündemde

Ülkemizin en güçlü 50 iş kadınlarından biri olan Zeynep Erkunt Armağan yaşamını yitirdi. Traktör sanayisini ülkemizde geliştiren önemli isimler arasında yer alan Armağan'ın ani ölümü herkesi şaşırttı. Peki, Zeynep Erkunt Armağan kim, ölüm sebebi ne? İşte detaylar...

06.07.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-17:09) Zeynep Erkut Armağan nasıl öldü? Zeynep Erkut Armağan kimin eşi? İş dünyası yasta! Genç yaşta hayatını kaybeden iş insanı gündemde

Yaptığı atılımlar ile traktör sanayisini Türkiye'de geliştiren ve ülkemizde bu alanın önde gelen temsilcilerinden biri olmayı başaran Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti. Armağan'ın acı haberi şirketten yapılan paylaşımla açıklandı.

Şirkete ait Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Erkunt Traktörü kurarak Türkiye'ye ilk yerli tasarım traktörü kazandırmış, kadın gücünün sanayi sektöründe neleri değiştirebileceğini göstererek ön yargıları yıkmış olan değerli iş insanı Zeynep Erkunt Armağan'ın kaybının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm Erkunt ailesine başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verilirken, ölüm nedeniyle ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

 zeynep erkunt armağan

Zeynep Erkunt Armağan kim?

Ankara doğumlu olan Zeynep Erkunt Armağan, liseye kadar TED Ankara Kolejlerinde okumuştur. Ardından Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü kazanarak mezun olmuştur.

Ülkemizin ilk yerli traktör üreticisi olan Erkunt Traktör A.Ş'yi kuran Armağan, ASO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Erkunt'un kızıdır. Kurmuş olduğu bilgi işlem bölümünde yedi sene görev alan Armağan, 1990 ve 1998 yıllarında Satış Müdürü, 1998 ve 2005 yıllarında da Mali İşler Sorumlusu Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır.

2003'te kurulan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş'nin kurucularından olan Zeynep Erkunt Armağan, 2006 ile 2016 seneleri arasında Erkunt Traktör Sanayi A.Ş'de Genel Müdürlük, 2014 ve 2019'da  ise Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal