Zabıtadan Seyyar Satıcıya Yumruk! Sosyal Medyayı Sallayan Görüntüler

Kağıthane ilçesinin Nurtepe mevkiinde kurulan semt pazarını dün denetlemeye giden Kağıthane Belediyesi Zabıta Ekipleri, pazarın kurulduğu sokağın başında meyve satmak isteyen seyyar satıcıları görerek müdahale etmek isteyince ortalık karıştı.

08.10.2021-09:15 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-09:15)

İstanbul Kağıthane'de, zabıta ekipleri, kendisine tekme atan seyyar satıcıyı ölümüne yumrukladı. Vatandaşların cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldığı kavga sonrası seyyar satıcıya yumruk atan zabıta memuru hakkında inceleme ve soruşturma başlattı. Olaya karışan zabıta memuru açığa alındı. İstanbul’a bağlı Kağıthane ilçesinin Nurtepe mevkiinde kurulan semt pazarını dün denetlemeye giden Kağıthane Belediyesi Zabıta Ekipleri, pazarın kurulduğu sokağın başında meyve satmak isteyen seyyar satıcıları görerek müdahale etmek istedi. 

ZABITA EKİPLERİ SEYYAR SATICIYA ACIMADI

İstanbul’a bağlı Kağıthane ilçesinin Nurtepe mevkiinde kurulan semt pazarını denetlemeye giden Kağıthane Belediyesi Zabıta Ekipleri, pazarın kurulduğu sokağın başında meyve satmak isteyen seyyar satıcılara müdahale etti. Seyyar satıcıların kasalarına el koymak isteyen zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sırasında, meyve satan seyyar satıcılardan biri meyve kasasını alarak kaçtı, o esnada zabıta ile gerginlik yaşayan kimliği henüz öğrenilemeyen diğer seyyar satıcı ise zabıta ekiplerinden birine tekme atarak kaçmaya çalıştı. Tekme üzerine zabıta memuru elinde kasa ile kaçmaya çalışan seyyar satıcıya arkasından yaklaşarak ensesine yumruk attı. Semt pazarında yaşanan bu gerginliği bir vatandaş cep telefonu kamerası ile kaydetti. Kaydedilen görüntülerde, zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında yaşanan gerginlik görülüyor. İtişme esnasında, seyyar satıcılardan biri içi meyve dolu birkaç kasayı kucaklayarak kaçıyor. Bu esnada, diğer seyyar satıcı bir zabıta memuruna tekme atarak koşmaya başlıyor. Tekme sonrası seyyar satıcının arkasından koşan zabıta memuru, yakaladığı seyyar satıcının ensesine yumruk atıyor. Seyyar satıcı yere düştüğü sırada, sivil giyimli bir başka kişi de yanına gelerek yumrukluyor. 

KAĞITHANE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA 

Semt pazarında yaşanan gerginliğin sosyal medya üzerinden yayılmasından sonra konu ile ilgili Kağıthane Belediyesi’nden yazılı açıklama geldi. Belediye’nin yaptığı açıklamada şunlara yer verildi: ‘’Kağıthane'de pazar yerlerinde halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde seyyar satıcı bir kişinin tezgahını vatandaşların yol güzergahına koyduğu tespit edildi. Zabıta ekiplerimiz seyyar satıcıyı, tezgahını yol güzergahından kaldırması ve başka yere taşıması için uyarmıştır. Çevredeki vatandaşlar da tezgahın yolu kapattığı gerekçesiyle işportacıdan şikayetçi olmuş ve durumu zabıta ekiplerimize bildirmişlerdir. Uyarı sonucu seyyar satıcı tezgahını başka bir yere taşımış ancak zabıta ekiplerimiz alandan ayrılınca; bunu fırsat bilerek tezgahını yeniden yasak olan yere koymuştur. Durumu fark eden zabıta ekiplerimiz seyyar satıcıyı ikinci kez uyarmış; ama işportacı uyarıları dikkate almayarak, önce hakaret etmiş, ardından tekme atarak zabıta memurumuzun yaralanmasına neden olmuştur. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere ortada herhangi bir müdahale yokken seyyar satıcının fiili saldırıya geçtiği görülmektedir. Önce hakaret ve ardından fiili saldırıya uğrayan zabıta memurumuz kendini savunmak amacıyla anlık tepki göstererek seyyar satıcıya müdahalede bulunmuştur. Olay, diğer zabıta memurlarımızın araya girmesiyle yatıştırılmıştır. Kağıthane Belediyesi olarak yaşanan bu olayı elbette ki tasvip etmiyoruz. Belediyemiz tarafından inceleme ve disiplin soruşturması için ilgili zabıta memurları açığa alınmıştır.’’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal