Formula 1 Türkiye GP'si İçin Hazırladığı Dikkat Çekici Poster

Bu hafta gerçekleştirilecek olan Türkiye GP'si için bütün takımlar gibi özel bir poster hazırlayan  Mercedes Formula 1 takımı, Türkiye'nin ikonik simgelerinden olan Kapadokya’daki sıcak hava balonlarına posterinde yer verdi. Fakat bayrak yanlış.

07.10.2021-18:00 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-09:47) Formula 1 Türkiye GP'si İçin Hazırladığı Dikkat Çekici Poster

Tüm dünyadan motor sporları tutkunlarının gün saydığı şu günlerde, gözler Türkiye’nin üzerinde. Türkiye yarından itibaren dünyanın en çok ilgi gören motor sporu olan Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak. Hız tutkunlarının geri sayımı sürerken, Mercedes’in Formula 1 yarışları için yaptırdığı posterdeki bazı hatalar dikkatleri üzerinde topladı. 

Mercedes takımının sosyal medya hesaplarından paylaştığı Türkiye GP'si için özel hazırlanan yarış posterinde, Türk Bayrağı yanlış bir şekilde resmedildi. 

POSTERDEKİ BAYRAK, TÜRK BAYRAĞI KANUNU’DA BELİRTİLEN ÖLÇÜLERLE UYUMSUZ

Mercedes'in Türkiye yarışı için hazırladığı paylaşımında, görsel üzerinde de Mercedes'in F1 aracı, sıcak hava balonu, bir otomobil ve Türk Bayrağı yer alıyor.  Ancak Türk bayrağında yer alan ay ve yıldızın konumları doğru değil. Posterde kullanılan Türk Bayrağı’nın, bariz bir şekilde Türk Bayrağı Kanunu'nda tarif edilen konumdan faklı bir şekilde resmedildiği anlaşılıyor.

Mercedes'in "Merhaba Turkey" notuyla paylaştığı paylaştığı posterde, Türk Bayrağının resmedilmeye çalışıldığı bölümde yer alan ay ve yıldız, birbirinden tamamen bağımsız.  Türk Bayrağının kanunda tarif edilen standart ölçülerine göre, hilalin başladığı yer ve yıldızın başladığı yerin aynı olması gerekiyordu. Posterde yer alan bu hatanın bilerek yapılıp yapılmadığı hakkında henüz bir bilgi yok.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal