Yüzlerce Fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya Baskın Yaptı

İsrail emniyet güçlerinin koruması atlındaki 200'ün üzerindeki fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirdi.

03.06.2021-19:04 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-19:04) Yüzlerce Fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya Baskın Yaptı

İsrail emniyetinin eşlik ettiği 200'ün üzerinde fanatik Yahudi sabah saatlerinden sonra, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriş yaptı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki yüzün üzerinde fanatik Yahudinin, Mescid-i Aksa'nın güneybatı bölgesindeki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın gerçekleştirdiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, İsrail emniyetinin koruması altındaki Yahudi toplulukların Harem-i Şerif'in avlularında gezdikten sonra Mescid-i Aksa'dan çıktıkları belirtildi.

Sabah saatlerinden sonra fanatik Yahudi grupların Harem-i Şerif'e gerçekleştirdiği bu gibi baskınlar bölgede tansiyonun yükselmesine yol açıyor.

Mescid-i Aksa, İsrail ve Ürdün arasında 26 Ekim 1994 tarihinde imza atılan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesi altında yer alıyor.

Fakat fanatik Yahudiler, 2003 yılından bu yana İdarenin izinsiz bir şekilde İsrail'in tek taraflı kararı ile polis memurlarının eşliğinde kutsal mabede giriş yapıyor.

Bu gelişleri baskın olarak değerlendiren Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların özgürlüğünün ihlal edildiğine dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal