Yüzbinlerce vatandaşı ilgilendiriyor: Düşük faizli kredilerde müjde! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Düşük faizli kredi arayışlarına devam eden çiftçilere müjdeli haber geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan kritik karara göre düşük faizli kredi süresi uzatıldı.

15.09.2022-10:55 - (Son Güncelleme: 15.09.2022-12:46)

Artan üretim maliyetleri sebebiyle zor zamanlar geçiren çiftçiye müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlığın "TC Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 

Düşük faizli kredilerde müjde

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre daha önce 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2022 yılları arasında belirlenen uygulama dönemi 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2023 olarak yeniden belirlendi. Yapılan değişiklikle birlikte etlik piliç yetiştiriciliği için asgari on bin adet; kaz, ördek, hindi için asgari bin adet; bıldırcın için asgari iki bin adet; deve kuşu için asgari elli adet, kuluçkahane için bin adet ve üzeri kapasitelerde işletme kuran veya kurulu işletme kapasitesini asgari bu kapasitelere çıkaran üreticilere kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında yatırım ve işletme kredisi kullandırılacak.

Tarım ve

Detaylar belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın söz konusu kararı, kanatlı sektörüne yönelik yatırım kredileri; kümes (yumurta tavukçuluğunda yeni ve ilave kümesler ayrık), kuluçkahane (ticari amaçla civciv çıkaran), gübre işleme tesisi, yem deposu/silosu, yumurta işleme ünitesi/tesisi, yumurta tasnif ünitesi/tesisi, yumurta paketleme ünitesi/tesisi yapımı ve tadilatlarını, biyo güvenlik amacıyla yapılacak harcamaları, ilgili alet-ekipman ve makine alımı ile diğer yatırım giderlerini kapsayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal