Ermenistan’dan geri adım: Azerbaycan ile ateşkes yapıldı

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine sızmaya çalışan Ermenistan’dan geri adım geldi. Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Azerbaycan ile ateşkes yapıldığını duyurdu. Detaylar haberimizde...

15.09.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 15.09.2022-12:48)

Dağlık Karabağ bölgesinin sınırından içeri girmeye çalışan Ermenistan askerleri, Azerbaycan ordusu tarafından vurulmuştu. Bir kaç gündür yaşanan çatışmalar sonucunda Ermenistan’dan geri adım geldi. Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Gigoryan, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmaların karşılıklı olarak durduğunu açıkladı. İki ülke arasında ateşkes ilan edildiğini duyuran Grigoryan, "Uluslararası toplumun katılımı sayesinde 14 Eylül yerel saatle 20.00'den itibaren ateşkes konusunda anlaşmaya varmak mümkün oldu. Azerbaycan'ın bu anlaşmaya uymasını umuyoruz" dedi.

Azerbaycan ile ateşkes yapıldı

Azerbaycan ile sözlü olarak ateşkes yapıldığını açıklaayan Gigoryan, iç siyasete dair önemli açıklamalara da yer verdi.

Ermenistan Azerbaycan ateşkes

Erivan Başbakanı Nikol Paşinyan istifası için başlatılan protestoları eleştiren Gigoryan, ‘’Bu, Ermenistan devletini zayıflatmayı amaçlayan beşinci koldan bir miting. Bazı gruplar iç siyasi istikrarı bozmak amacıyla bir miting düzenlemeye çalışıyorlar. Bu gruplar Ermenistan'ı zayıflatmaya ve çeşitli yerlerden emir almaya çalışıyorlar. Daha önce bu büyük planın uygulanmasını engellemeyi başardık ve bundan sonra bazı gruplar Ermenistan içinde bu süreçleri yeniden başlatmaya çalışıyor. Asıl amaçları Ermenistan Cumhuriyeti'ni yok etmek ve bir ülkenin parçası olacağı bir duruma getirmektir" diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal