Financial Times’dan dikkat çeken haber: Nasıl yapıyor bilmiyoruz

Türkiye’nin nakit sıkışıklığı yaşamaması konusunda bir analiz hazırlayan İngiliz Financial Times gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Financial Times gazetesi haberinde, ‘’Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

15.09.2022-09:51 - (Son Güncelleme: 15.09.2022-12:50) Financial Times’dan dikkat çeken haber: Nasıl yapıyor bilmiyoruz

Rusya ile Ukrayna arasında kritik bir arabulucu rolü üstlenen Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politikada yaptığı hamleler, İngiliz Financial Times gazetesi tarafından haberleştirildi. Türkiye’nin son zamanlardaki durumu hakkında bir analiz haberi paylaşan Financial Times Erdoğan hakkında, ‘’Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Nasıl yapıyor bilmiyoruz

Analizde Türkiye'nin kasasının dolu oluşu ve nakit sıkışıklığının olmayışı, "Erdoğan Türkiye'nin kasasını dolduruyor ama nasıl yapıyor bilmiyoruz" ifadeleriyle kaleme alındı. Gazetenin iddiasına göre son on yılda küresel yatırımcılar Türkiye’den ayrılırken, borsaya duyulan güven azaldı ve Türk Lirası’ndaki değer kaybı döviz rezervlerini olumsuz etkiledi. Financial Times, döviz rezervlerindeki açığın ise belirsiz para ile finanse edildiğini öne sürdü.

İFinancial T

Büyük bir sermaye akışı var

Financial Times’ın analizinde, ‘’Gerçek şu ki, net hata noksan kalemini neyin harekete geçirdiğini bilmiyoruz. Bu kalem gerçekte, altın satışları, döviz ve hizmet ticaretinin yanlış kaydedilmesi gibi pek çok şeyi yansıtıyor olabilir. Ancak büyük bir sermaye akışı olduğunu tahmin ediyoruz" gibi ifadeler yer aldı.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin Batı ülkelerinde hoş karşılanmadığını söyleyen gazete, Rus parasının Türkiye’ye gelmesi konusunda ise "Türk bankalarını mutlu" sözlerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal