Ucuz konut sahibi olmak isteyenler dikkat: TOKİ projelerine başvurular başladı! T.C. kimlik numarasının son rakamı önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklanan ucuz konut projesi, Türkiye’nin gündeminin birinci sırasında yer alıyor. Ev sahibi olmak için TOKİ projelerine başvuru yapmaya hazırlanan vatandaşlar başvuru detaylarını ve şartlarını internet üzerinden araştırıyor. İşte ayrıntılar...

15.09.2022-09:31 - (Son Güncelleme: 15.09.2022-12:50)

Ev sahibi olmayı hayal edenlerin merakla beklediği büyük sosyal konut projesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. TOKİ tarafından gerçekleştirilecek projenin detayları ise belli oldu. Sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başvurularını gerçekleştirebilecek.

Kimlik numarasının son rakamı önemli

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen projenin başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba ile 31 Ekim 2022 Pazartesi tarihleri arasında alınacak. Başvurular T.C. kimlik numarasının son rakamına göre alınacak. Buna göre:

0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,

19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmadan tüm vatandaşlar e devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler.

TOKİ ucuz konut

TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır?

Ucuz konut projesine başvuru yapmak isteyen kişiler şu aşamaları izleyerek başvurularını yapabilirler:

- E-devlet üzerinden, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan "Konut İşyeri Başvuru" hizmeti ile başvuru yapabilecek.

- Başvuru ekranında ve ilan metninde başvuru şartları ile ilgili bilgilendirme yer alıyor.

- E-Devlet üzerinden projeyi seçerek başvurunuzu yapabileceksiniz.

- Başvuru durumunuzu E-Devlet Başvuru Listesi ekranından takip etmenizde mümkün olacak.

- E-Devlet başvuruları 28/10/2022 tarihinde son bulacak.

- E-Devlet üzerinden Engelli ve Emekli kategorisinden başvuranlar için, sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge talep edilecek.

- E-devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekiyor. Aksi takdirde mevcut başvurunuz geçersiz sayılacak.

- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri başvuruları sadece Banka Şubeleri üzerinden yapılabilecek.

Başvuruları projeye göre değişecek şekilde Ziraat Bankası ve Halk Bankası’ndan alınacak.

Sosyal konut projesi başvuru şartları nelerdir?

- T.C. vatandaşı olması,

- Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

- Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

- Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

- Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir. Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde konut satışı yapılacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal