Altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Gram altın için alım fırsatı mı? Uzman isim açıkladı

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar altın fiyatlarında yansıdı. Aylardır rekor seviyede ilerleyen altında düşüş yaşanmaya başlandı. Altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Gram altın için alım fırsatı mı? İşte güncel altın fiyatları…

14.09.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 14.09.2022-13:20)

Pandemi süreciyle beraber başlayan ekonomik dalgalanmalar, altın fiyatları üzerinde de etkili oldu. Geçtiğimiz aylarda altındaki fiyat artışları rekor seviyelere ulaşırken, gram altın bin TL’nin üzerinden işlem gördü. Ancak son haftalarda ivme tersine dönemeye başladı. Altın fiyatlarında düşüş meydana geldi. Peki bu düşüş devam edecek mi? Güncel altın fiyatları nedir? Merak edilenleri sizler için araştırdık.

Son haftalarda düşüşe geçen altın hakkında uzmanlar, "Yakın zamanda görülen keskin düşüşlerin ardından altını tekrar yukarı çekmek için görünürde bir son mümkün" uyarısında bulundu. Altında hareketlilik devam ederken an itibarı ile gram altın 1000 TL'nin altın düştü. ABD enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesiyle ons altın son iki ayın en düşük seviyesini gördü. 

Uzman isimden altın uyarısı

Faizlerde yaşanan dalgalanmaların devam edeceğine dikkat çeken ACY Securities baş ekonomisti Clifford Bennett, "Fed ne olursa olsun faiz arttırmaya devam edecek. Ancak yakın zamanda görülen keskin düşüşlerin ardından altını tekrar yukarı çekmek için görünürde bir son mümkün" dedi.

Bloomberg: Altında düşüş fırsat

Yaşanan hareketlilik sonrası altının düşüşe geçtiğini belirten Bloomberg Intelligence, altının bir sonraki rallisinin borsaya ve Fed para politikasını sıkılaştırırken ne kadar hızlı düşebileceğine bağlı olabileceğini söyledi.

"Her an yön değiştirebilir"

Yaşanan bu düşlerin tam tersine dönebileceğine dair yatırımcıları uyaran Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone altına karşı üstün performans eğiliminin tersine dönebileceğini kaleme aldı. Ayrıca, sıkılaştırma söz konusu olduğunda altın, Fed'in son oyununa olumlu tepki verme eğiliminde olduğunu söyleyen McGlone, "Fed'in 40 yıldaki en agresif sıkılaşması ve doların güçlenmesi, altın için güçlü ters rüzgarlar, ancak metal için tipik olarak önemli olan oyunun sonu" dedi ve ekledi:

Ons fiyatı 2 ayın dibini gördü

Yaşanan son gelişmelerle beraber, Fed'in 100 baz puanlık faiz artırımı ihtimali fiyatlanmaya başladı. Ons Altın1697 dolar seviyesine kadar düştü. Gün içinde en yüksek seviyesi ise 1705 dolar olurken yaptığı dip seviyeyle ons fiyatı son 2 ayın en düşük noktasını gördü.

14 EYLÜLGÜNCEL  ALTIN FİYATLARI

Gram altın beklentileri aşan ABD enflasyonunun ardından 999 TL'ye düştü.

Çeyrek altın 1.665 TL'ye kadar düştü!

Cumhuriyet altını 6.645 TL'ye kadar geriledi.

Yarım altın 3.334 TL'den alıcı buluyor.

ONS altın güçlenen doların etkisiyle son 1 yılın dibine geriledi. ABD enflasyonu yüzde 0.1 düşüş beklenirken, yüzde 0.1 yükseliş sergiledi. Bu da doların güçlenmesini sağladı.

ONS altın son 1 yılın dibine 1.711,95 dolara kadar geriledi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal