Bakan Kirişçi açıkladı: Ayçiçek alım fiyatları belli oldu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ayçiçek alım fiyatlarıyla ilgili konuştu. Bakan Kirişçi, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin alım fiyatlarını 12 TL/kilogram üzerinden devam ettireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. Detaylar haberimizde...

13.09.2022-15:41 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-16:08) Bakan Kirişçi açıkladı: Ayçiçek alım fiyatları belli oldu

Konya’nın Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gençler Tarım ile Buluşuyor programına katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ayçiçek alım fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Konya’nın tarımın başkenti olduğunu ifade eden Bakan Kirişçi,  "Sayın Cumhurbaşkanımızın da onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin alım fiyatlarını 12 TL/kilogram üzerinden devam ettireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

Tarım terk ediliyor

Tarımın giderek terk edildiğini ifade eden Bakan Kirişçi, çiftçinin üretim altyapısından kaynaklanan sorunlar nedeniyle üretimi bıraktığını ifade etti.  Kirişçi kırsalın terk edilmesiyle kentlerin etrafında 'varoş' denilen yaşam alanları oluşturulduğunu söyledi.

Kirişçi ayçiçek alım  fiyatları

Ayçiçek alım fiyatları belli oldu

Bakan Kirişçi, konuşmasının devamında ayçiçek alım fiyatlarına da değindi. Kirişçi konu hakkında  "Sayın Cumhurbaşkanımızın da onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin alım fiyatlarını 12 TL/kilogram üzerinden devam ettireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal