Açıklanmasına dakikalar kaldı: ABD Ağustos ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Amerika enflasyon oranı düşecek mi?

Ekonomi dünyası, dakikalar içinde açıklanması beklenen ABD Ağustos ayı enflasyon rakamları hakkında araştırmalarına devam ediyor. Peki ABD Ağustos ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Amerika enflasyon oranı düşecek mi? Soruların yanıtı ve diğer detaylar haberimizde...

13.09.2022-14:34 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-14:34) Açıklanmasına dakikalar kaldı: ABD Ağustos ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Amerika enflasyon oranı düşecek mi?

ABD’nin Ağustos ayı enflasyon rakamları dünya genelinde tartışılan konular sıralamasında zirvede yer alıyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) uyguladığı faiz artırımı kararının enflasyona nasıl bir etkisi olacağı tartışılırken, diğer yandan ABD enflasyon rakamlarının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağı konusunda arama motorları üzerinden yoğun bir araştırma yapılmaya devam ediyor. Peki ABD Ağustos ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Amerika enflasyon oranı düşecek mi?

ABD Ağustos ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

ABD Ağustos ayı enflasyon rakamları 13 Eylül 2022 Salı günü saat 15.30’da kamuoyu ile paylaşılacak. 

ABD enflasyon rakamları

Amerika enflasyon oranı düşecek mi?

ABD’de enflasyon oranının düşüp düşmeyeceği konusunda tartışmalar sürüyor. Haziran ayında yüzde 9,1, Temmuz ayında ise yüzde 8,5 ile tüm zamanların zirvesini gören enflasyon rakamların uygulanan ekonomi politikaları kapsamında kısmen de olsa düşmesi bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal