Yunanistan, Fransa'dan Savaş Uçağı Satın Alıyor

Uluslararası bütün politik meselelerde Türkiye'ye karşı olumsuz tutum sergileyen Fransa ve Yunanistan'ın dostluğu pekişiyor.

15.01.2021-01:57 - (Son Güncelleme: 15.01.2021-01:55) Yunanistan, Fransa'dan Savaş Uçağı Satın Alıyor

Yunanistan Parlamentosu, Fransa'dan 18 adet Rafale savaş uçağı alımına yönelik sunulan yasa tasarısını onayladı.

Geçen yıl Yunanistan ekonomisinin yüzde 10,5 daraldığı tahmin edilirken, Fransa'dan alınacak uçakların maliyeti dudak uçuklatıyor.
Yunanistan Parlamanetosu'nda yapılan oylama oturumunda kabul edilen yasa tasarısıyla Yunanistan 18 adet Rafale savaş uçağı için toplam 2.5 milyar avroya yakın bir para ödeyecek.

'AKLI SIRA BİZİ KORKUTACAK'

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotupulos, 'oylamanın ardından yaptığı açıklamada, parlamentodan geçen tasarının her yöne net bir mesaj ilettiğini' söyledi.

Fransa'dan gelecek uçakların 6'sının yeni 12'sinin ise ikinci el olacağı bildirilirken, Yunanistan'a yollanacak teslimatın temmuz ayında başlayacağı, 18 uçağın tamamının Yunanistan varmasının ise 2023 yılının ortasına denk geleceği belirtiliyor.

'PARAYI NEREDEN BULDUNUZ?'

Doğu Akdeniz ve Ege'deki gerilimin gölgesinde Atina yönetimi, yıllardır içinde olduğu mali zorluklar, kemer sıkma politikaları ve Avrupa Birliği'nin (AB) desteği sayesinde zorlukla ayakta durabilen ekonomik tablosuna rağmen 2021 için bütçeden silahlanmaya ayırdığı payı 5 kat artırma yoluna gitmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal