Yunanistan Başkanı ile ABD Dışişleri Bakanı bir araya geldi: Gündemlerinde deprem felaketi vardı

ABD Dışişleri Başkanı Antoy Blinken ile bir araya gelen Yunanistan Başkanı Miçotakis, "Umarım bu yardımlaşmadan kaynaklanan psikolojik duygular Türkiye ile aramızdaki anlaşmazlıkların giderilmesi için bir fırsata dönüşür" ifadelerini kullandı.

22.02.2023-15:04 - (Son Güncelleme: 22.02.2023-15:29) Yunanistan Başkanı ile ABD Dışişleri Bakanı bir araya geldi: Gündemlerinde deprem felaketi vardı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilimizde on binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yaşanan felaket sonrası diğer ülkelerin bakanları taziye ziyaretlerinde duyurdu.

Bu ziyaretlerden biri de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından gerçekleştirildi. Blinken, Türkiye yaptığı deprem ziyaretini sonrası Yuananistan’a geçti. Blinken, Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü.

Gündemlerinde deprem felaketi vardı 

İki ismin görüşmesinde ana konu Türkiye’de yaşanan deprem faciasıydı. Blinken, Türkiye’ye yardımlar bulunan ilk ülke olan Yunanistan’a desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Miçotakis de, Türkiye'de yaşanan depremler nedeniyle üzgün olduğunu ifade ederk yardımların devam edeceğini söyledi.

Gündemleri deprem oldu

"Türkiye'deki depremler yüreğimizi dağladı"

Yunanistan Başbakanı ayrıca, “Türkiye’deki depremler yüreğimizi dağladı. Deprem bölgelerine gönderdiğimiz ilk yardımlar devam edecek. Umarım bu yardımlaşmadan kaynaklanan psikolojik duygular Türkiye ile aramızdaki anlaşmazlıkların uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde giderilmesi için bir fırsata dönüşür” diye konuştu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal