Yunan Askeri, Sınırı Geçen Göçmenleri Döverek Geri Gönderdi

Yunan askerleri, Meriç nehri üzerinden lastik botla ülkelerine gelen 2 Afgan göçmeni döverek, aynı bota bindirip zorla geri yolladı.

29.02.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-17:31) Yunan Askeri, Sınırı Geçen Göçmenleri Döverek Geri Gönderdi

Yunanistan'ın, Pazarkule Sınır Kapısı'nı kapatmasının ardından buradan geçiş yapamayan göçmenler, ülkeye Meriç Nehri üzerinden lastik botlarla geçmeye çalışıyor.

İstanbul'dan geldikleri Edirne'de sınırda bulunan Doyran köyünden lastik botla Meriç Nehrinden Yunanistan’a ulaşan 2 Afganistan uyruklu göçmen, askerler tarafından yakalandı.

Yunan askerleri tarafından dövüldüklerini ifade eden 2 göçmen, daha sonra üzerlerindeki kıyafet ile paralarının da alındığını, zorla bota bindirilerek Türkiye tarafına gönderildiklerini anlattı.

Göçmenlerden birinin omzunda darp izleri var, diğerinin ise üzerinde pantolon yok. İki gündür yemek yemediklerini dile getiren göçmenlere, diğer göçmenler yanlarındaki kıyafetlerden verdi.

HAVAYA ATEŞ AÇIYORLAR

Göçmenlerin, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçişleri sürüyor. Bir göçmen, çantasıyla Meriç Nehri'nin sığ bölgesinden yürüyerek Yunanistan'a gitti. Botlarla geçenleri ise Yunan askerleri geri gönderirken, bazen havaya uyarı ateşi açtıkları duyuldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal