Yoğun Kar Yağışına Teslim Olunan O Gece Başkansız Kalan İBB'nin Afet Raporu

AK Parti Haftalık Gündem Analizi raporunda 16 milyon İstanbulluyu ve İstanbul'u kara teslim eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın basiretsizliğinin altında yatan fiyaskoları tespit etti.

31.01.2022-09:07 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-09:07)

Yurt genelinde yaşanan yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilemişti. İstanbul’da vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetersiz kalan karla mücadele çalışmalarından kaynaklı büyük mağduriyetler yaşamıştı. İstanbul'un başkansız kaldığı o gece karla mücadelede başarısız kalan İBB için hazırlanan rapor ve binlerce vatandaşın kara nasıl mahkûm ve mahsur bırakıldığı ile ilgili detaylar AK Parti Haftalık Gündem Analizi raporu ile tespit edildi.

KAR KÜREME ARACININ ŞOFÖRÜ ALKOLLÜ ÇIKTI! 

Belediye ekipleri İBB Başkanı'nın balıkçıya gittiği yolları açmasına rağmen diğer yollarda bazı kar küreme araçları yolda kalmıştı. Yolda kalan kar küreme araçlarından bir tanesi ise devrilmişti ve sürücüsü de alkollü çıkmıştı. 

DERDİNİ ANLATAN VATANDAŞA TROLL DEDİLER 

Sosyal medyadan derdini anlatmaya, sesini duyurmaya çalışan ve yardım isteyen vatandaşlar trollük yapmak ile suçlanmıştır. Daha önceki uygulamaları bile devam ettiremeyen belediyenin bu hali, hafızaları yoklamaya neden olmuştur. 


PROFESYONEL KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TASFİYE EDİLDİ 

AK Parti döneminde karla mücadele için belediye başkanı tarafından oluşturulan özel ekipler Moskova'ya eğitime gönderilmişti. Ancak İBB yönetimi bu kadroları tasfiye etti. 

2019 seçimleri öncesinde karla mücadele ile görevli olan İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tecrübeli yönetici ve personellerden oluşmasına rağmen, 2019 yılında belediyenin CHP'ye geçmesi ile başkanlıkta büyük bir kıyım yaşanmıştır. Tecrübeli isimler sürülmüş, pasif göreve kaydırılmış ve baskılar yüzünden istifa etmek durumunda kalmışlardır. Yerlerine de karla mücadele konusunda hiçbir tecrübesi olmayan isimler getirilmiştir. 

Skandallar sadece tecrübeli personelin tasfiyesi ile kalmamış, kurum içi eğitim ile karla mücadelede görevli olan diğer birim ve özel şirketlerle de bağlantılar kesilmiştir. Tecrübelerin yeni personele aktarımı tamamen durmuş, büyükşehir belediyesi bu tutumu ile kurumsal hafızayı yok etmiştir. 


AFET YOK HAVASI OLUŞTURULDU 

İstanbul'da yaşanan karla mücadele krizinde bir yönetim boşluğu ortaya çıkmıştı. Ancak İmamoğlu'nun trolleri saatler boyunca sosyal medyada klavye başından kalkmayarak: "Afet yok, kriz yok" havası oluşturmaya çalışmışlardı. 

Hatta öyle ki, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir eyaletinde kar küreme çalışmasının görüntülerini "Ekrem Başkan çalışıyor" diye servis ederek algı operasyonu yürütmüşlerdi. 

Binlerce İstanbullu o gün ve gece boyu mağduriyet yaşadı. Yollarda solüsyon ve yeterli tuzlama çalışmaları yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal