İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Açıklama Yaptı: Yediğim Yemek Karla Mücadele Kadar Önemli 

Binlerce vatandaş yollarda mahsur kalırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balık restoranında görüntülenmesi büyük tepki almıştı. İmamoğlu, bu konu ile ilgili açıklamalar yaptı.

26.01.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-14:56)

İBB'nin kar çalışma ve tedbirlerinin yetersizliğine İstanbul'da yaşayan vatandaşlardan büyük tepki gelmişti. İstanbulluların bu ihmalkârlıklardan dolayı yollarda mahsur kaldığı saatlerde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu'nun balık restoranında saatlerce vakit geçirmesi daha da büyük tepkilere yol açmıştı. 

Kar yağışının İstanbul'u esir aldığı bu saatlerce balıkçıda yemek yiyen ve bu durumun gizlenmesine mani olamayan İmamoğlu, AKOM'da yaptığı açıklamalarda  "Gizli bir yemek değildi." dedi.

YEDİĞİM YEMEK KARLA MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ 

İstanbul'un olağanüstü bir afet durumuyla karşı karşıya kalma anlarında belediye başkanının balık restoranında keyif yapmasını normal bir olaymış gibi lanse etmeye kalkan Ekrem İmamoğlu: “Tepkiler beni ilgilendirmiyor. Gizli bir yemek değildi. Yemeğin gündeme taşınmasını şaşkınlıkla takip ettim. Büyükelçiyle yemek yemem karla mücadele kadar önemli. Karla mücadele kadar başka ülkelerin büyükelçileri ile ilişki kurmak da benim görevimdir. 23 yıldır müdavimi olduğum bir mekâna gittik. Yemeğin gündem olmasını şaşkınlıkla izliyorum. Belediye başkanının 2 saat başka yere gitmesi normal. Gün boyu hem burada hem sahada yaptığım çalışmalar sonunda bir vakit ayırıp oraya gidip bu resmi buluşmayı eşlerimizle birlikte yaptık. Ülkemizi konuştuk.” ifadeleriyle bu skandalı savundu. 


12 SAAT YALANI 

24 Ocakta başlayan kar yağışının ardından 12 saatte yollarda akışkanlığı sağladıklarını belirten İmamoğlu: "Bu başarılı bir zaman dilimidir. Hızlı ve kaliteli bir çalışma yapılmıştır." Açıklamalarında bulundu ancak İstanbul'da 25 Ocak günü de binlerce kişi yollarda mahsur kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal