Yerli ve milli insansız hava araçlarımız övgü toplamaya devam ediyor, Joe Biden'dan direkt talep geldi!

Yerli ve milli insansız hava araçlarımız Bayraktar araçları dünyada tüm ülkelerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Buna göre Cuma günü gerçekleşen Biden – Erdoğan görüşmesinde Bayraktar TB2’ye bir alıcı daha çıktı.

15.03.2022-09:51 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-09:57) Yerli ve milli insansız hava araçlarımız övgü toplamaya devam ediyor, Joe Biden'dan direkt talep geldi!

ABD'li üst düzey bir savunma yetkilisi dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki taarruzunun şu anda üçüncü haftasında olduğunu, farklı şehirlerde duraksadığını, ancak Kremlin'in geri adım atacağına dair bir işaret olmadığını belirtti. Yetkili, Rus ordusunun savaş cephesinde artan zorluklarla karşı karşıya kalmasıyla birlikte, “Rusya'nın ilerlemesi neredeyse durdu ve istediklerini alamıyorlar.” dedi.

Pentagon; "Ateşkes görmek istiyoruz ama gördüğümüz şey, Rusya'nın her zamankinden daha fazla şiddetle devam etmeye yönelik çok uyumlu çabaları." İfadelerini kullandı. Pentagon, Rusya'nın şu anda Ukrayna'ya 900'den fazla füze gönderdiğini, ancak henüz hava üstünlüğü dahi elde edemediğini de belirtti.

Hala üstünlük elde edilmiş değil

Yetkili, "Ruslar, tüm envanterlerine ve sahip oldukları tüm mühimmatlara rağmen hala Ukrayna üzerinde hava üstünlüğü elde edebilmiş değil." dedi.

Başkan Joe Biden tarafından geçen ay Ukrayna için yetkilendirilen 350 milyon dolarlık güvenlik paketinin bir kısmının yakında teslim edileceğini de açıklamasına ekledi.

Rusya Cumartesi günü yaptığı açıklamada Batı ülkelerini, Kiev'e daha fazla silah göndermemesi hususunda uyardı ve Ukrayna'ya silah taşıyan konvoyların “meşru hedefler” olarak kabul edilebileceğini iletti.

Bayraktar TB2 araçları gözde

Açıklamalarda bulunan üst düzey yetkili ayrıca Ukrayna'nın Türkiye tarafından gönderilen insansız hava araçlarını "etkili" kullandığını ve hala "envanterinin önemli bir çoğunluğunun" saklı olduğunu ifade etti.

Ukrayna, son üç hafta içinde Rus tanklarına ve füze rampalarına saldırmak için kullanıldığı bildirilen yerli ve milli Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını teslim almıştı. ABD'li yetkili, Washington'un Ukrayna'nın silah kapasitesini artırmak için müttefikleri ve ortaklarıyla görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Biden’dan direkt talep

Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Cuma günü gerçekleştirilen telefon görüşmesinde iki lider, “Ukrayna hükümeti ve halkına olan güçlü desteklerini yeniden belirttiklerin” iletti. Bununla beraber kaynakların aktardığına göre söz konusu görüşmede ABD Başkanı Biden, Bayraktar TB2’lerin Ukrayna’da fazlasıyla etkili olduğunu belirterek Erdoğan’dan bu konuda daha fazla destek istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal