Deprem uzmanından korkutan deprem uyarısı: Beklenen depremi öne çekmiş olabilir!

Adıyaman’da 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama geldi. Deprem tahminleriyle adından çokça söz ettiren Görür, söz konusu depremin beklenen depremi öne çekmiş olabileceğini aktardı.

15.03.2022-09:44 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-10:41)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremin derinliğinin 7.06 kilometre olduğu bildirildi. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi. 

Sarsıntının ardından açıklamalarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ‘Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir’ dedi.  

Prof. Dr. Naci Görür

Deprem uzmanından korkutan uyarı

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Adıyaman’da meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Görür, ‘Arkadaşlar Çelikhan/Taşdamlar'da 4,5'lik deprem oldu. Elazığ depreminden sonra ben Çelikhan-Erkenek hattı tehlike altına girdi dikkat edilmeli diye sürekli uyarmaya başladım. Bu hat 1893'de 7'nin üzerinde deprem üretmiş. Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir’ ifadelerini kullandı. 

deprem

Dikkatli olmalı 

Deprem uzmanının bir başka değerlendirmesinde ise, ‘Yeni olan deprem Çelikhan-Erkenek fay kolunun doğu ucunda. KAF'ın Sivrice- Pütürge hattı 2020 Elazığ depremi ile kırılmıştı. Ben Elazığ depreminin Çelikhan- Erkenek hattına stres transferi yapmış olabileceğini söylemiştim. Çelikhan- Erkenek ve Maraş Türkoğlu hattı dikkatli olmalı’ açıklamalarında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal