Deprem Uzmanından Korkutan Açıklama: Marmara Denizi’nde Meydana Gelen Deprem Uyarıcı

Prof. Dr. Naci Görür, dün gece saatlerinde Marmara Denizi’nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin uyarıcı nitelikte olduğunu ifade etti.

21.02.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 21.02.2022-16:31)

Deprem, dün gece saat 23.20'de Marmara Denizi Tekirdağ Şarköy açıklarında meydana geldi. Açıklanan verilere göre 4,1 olarak kaydedilen deprem derinliğinin deniz yüzeyinin 7 kilometre olduğu açıklandı. Tekirdağ ve ilçelerinde de hissedilen depremin olumsuz bir durum oluşturmadığı belirtildi. 

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerini paylaştı. 

BU DEPREM UYARICI

Marmara Denizi’nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin uyarıcı nitelikte olduğunu sosyal medya hesabından söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, Arkadaşlar, biraz önce Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,2’lik bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Fay zonunda ve muhtemelen Tekirdağ kolu ile ilişkili. Bu kol üzerinde zaman zaman bu büyüklüğe varan depremlere gaz çıkışları da neden olabiliyor. Konumu gereği bu deprem uyarıcı’ değerlendirmelerinde bulundu. 


ACİLEN TEDBİR VE ÖNLEM ALINMALI

Öte yandan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Marmara Bölgesi’nde beklenen depreme dair yaptığı açıklamaları çok konulmuştu. Yaklaşan depreme karşı acilen tedbir ve önlemlerin alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Cenk Yaltırak, ‘Geliyoruz bakıyoruz salon bomboş. Yani ölüme razıyız. Razı geliyoruz. İşin kötü yanı doktor da razı geliyor. Doktor da bizi masada bıraktı. O zaman başka bir çare yolu öneriyorum, aklı başında olan Marmara’dan gitsin. Ne mal bıraksın ne mülk. Hepsinin değeri varken hepsini satsın gitsin. Kendisi, ailesi, çocukları için gitsin. Ben buradan gidemem, bunların hepsi hikaye de diyebilirsiniz. Nasıl kanser olduğunuzda kemoterapiyi alma zorunda hissediyorsanız kendinizi, bu da öyle bir şey. Kötü bir şey ama gerçek. Onun için gerçekten kaçmayın, yüzleşin’ ifadelerine yer vermişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal