Rusya-Ukrayna Savaşı'nın simgesi haline gelen hamile kadından kahreden haber: Son sözleri yürekleri dağladı!

Rusya'nın Ukrayna'nın Mariupol kentindeki hastaneye düzenlediği saldırıdan yaralı kurtulan hamile kadının fotoğrafı dünya gündemine düşmüştü. Saldırının simgesi haline gelen talihsiz kadın, sevk edildiği hastanede doğum yaptıktan sonra dünyaya getirdiği bebeği ile birlikte yaşamını yitirdi.

15.03.2022-08:21 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-10:36) Rusya-Ukrayna Savaşı'nın simgesi haline gelen hamile kadından kahreden haber: Son sözleri yürekleri dağladı!

9 Mart günü, Rusya güçleri tarafından Ukrayna'da kuşatma altında tutulan Mariupol bölgesinde bulunan bir doğum hastanesini bombalandı. Hastanenin bombalanmasının ardından yaralı olarak başka bir hastaneye sevk edilen kadının görüntüleri dünya gündemine bomba gibi düştü. Talihsiz kadın ve sezaryenle alınan bebeği, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

Sedyedeki görüntüsü dünya gündemine oturdu 

Mariupol kentindeki hastaneye düzenlenen saldırının ardından hamile kadının bir sedye ile başka bir hastaneye nakledilmesi sırasında çekilen görüntü, dünya medyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. Rusya'ya sivil hedefleri bombaladığı gerekçesiyle oldukça sert tepkiler yöneltilmişti.

Savaşın Ortasında Kalan Talihsiz Anne

Söz konusu fotoğrafta hamile kadın, bombardımanın ardından harabeye dönen hastanenin molozlarının arasında sedye ile taşınırken görülüyor. Hamile kadının elleriyle kanlı karnını tuttuğu iç acısı görüntüler görenleri kahretmişti. 

Kahreden haber geldi 

Hamile kadının sağlık ekipleri ve gönüllüler tarafından sedye ile taşınırken çekilen görüntülerine, korkudan yüzünün bembeyaz olduğu gözlemlenebiliyor. Bu görüntülerin gündem olmasının ardından kahreden haber geldi. Rus ordusu tarafından bombalanan doğum hastanesinden ağır yaralı olarak çıkarılan kadın ve karnındaki bebeği hayata tutunamadı.

Bebeği sezaryenle alındı 

Doktor Timur Marin, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada annenin hastaneye getirildiğinde leğen kemiğinin ezildiğini ve kalçasında da çıkık olduğunu belirtti. Doktor Timur Marin, yağtığı açıklamada bebeğin sezaryenle alındığını ancak yaşam belirtisi göstermediğini de ifade etti.

Savaşın Ortasında Kalan Talihsiz Anne

İkisi de hayatını kaybetti

Bebeğini kaybettiğini anlayan annenin ağlayarak ve yüksek sesle "Şimdi beni öldürün!" dediği aktarıldı. Yaralı kadına 30 dakikadan fazla süren müdahalelerin sonuç vermediğini aktaran Doktor Marin: "İkisi de hayatını kaybetti." sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal