Yeni Yasa İle Birlikte TFF Kaçak Maç Yayınlarının Önüne Geçecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yeni torba yasa kabul edilirse yer alan maddeye göre Türkiye Futbol Federasyonu kaçak yayınlara müdahale edebilecek.

19.11.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-09:35) Yeni Yasa İle Birlikte TFF Kaçak Maç Yayınlarının Önüne Geçecek!

Türk futbolunun en büyük problemlerinden biri olarak gösterilen korsan maç yayınları ile ilgili daha önce eşi benzeri görülmemiş bir karar alınıyor.

TBMM'YE YASA TEKLİFİ SUNULDU!

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yeni torba yasa teklifinde yer alan maddeye göre Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan futbol maçlarını ilişkin yayınları internet ortamında hukuka ayrılık olarak kullanıma sunan internet sitelerine erişim engeli getirebilecek.

TFF TEK YETKİLİ OLACAK...

Teknik olarak korsan yayına erişim engeli yapılamaması durumunda internet sitesinin tümüne yönelik erişim engeli uygulanacak. Bant daraltma ya da erişim engeline karar verme konusunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı yetkili olacak.
TFF'DE YENİ BİR BİRİM KURULACAK
Yeni torba yasa teklifi kabul edilirse Türkiye Futbol Federasyonu'nda artık yeni bir birim kurulacak. Kaçak bir şekilde maç yayını yapan siteleme erişimin engellenmesiyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzerine Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde idari bir birim kurulacağı öğrenildi.

SADECE SÜPER LİG MAÇLARI DEĞİL...

Yeni yasa yürürlüğe girdiği takdirde alınan bu kararlar yalnızca Türkiye'de Süper Lig'de oynanacak olan karşılaşmaları kapsamayacak. Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışındaki futbol müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kaçak bir şekilde kullanıma sunulduğunun tespit edilmesi halinde yayın hakkını elinde bulunduran firmanın Türkiye Futbol Federasyonu'na talepte bulunması halinde federasyon bu karşılaşmalarda da yayın durdurması, erişim engeli sağlatabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal