Yeni Salgın Alarmı: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti

Dünya Koronavirüs salgınını henüz atlatamamışken Hindistan’dan gelen salgın haberiyle bir kez daha sarıldı. Hindistan’da 12 yaşındaki bir çocuk kaynağı yarasa olan Nilpah virüsüne yakalanıp hayatını kaybetti.

07.09.2021-10:15 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-10:29) Yeni Salgın Alarmı: 1 Çocuk Hayatını Kaybetti

2019 yılında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve ölümcül olan Koronavirüs salgını ile mücadele henüz bitmemişken Hindistan’da Nilpah virüsü alarm verdi. Virüse yakalana 12 yaşında bir çocuk yaşamını yitirirken,  188 kişinin ise temaslı olduğu tespit edildi.

KORONAVİRÜS’DEN 75 KAT DAHA ÖLÜMCÜL SALGIN

Hindistan Koronavirüs ’ün bir varyantı olan ve hızla yayılan Delta varyantının çıktığı ülke. Ülkede bu seferde Koronavirüs ’den 75 kat daha ölümcül olan Nilpah virüsü görüldü. Virüs nedeniyle hayatını kaybeden çocuk ile temaslı 188 kişi tespit edildi. 188 temaslı kişiden 20’i ise yüksek risk altında bulunuyor. Yüksek riskli kişiler hastaneye kaldırılırken diğer temaslılar evlerinde izole ediliyor.

YENİ SALGININ BELİRTİLERİ

Nilpah viriüsünün ortaya çıkması ile belirtilerinin neler olduğu merak konusu haline geldi. Aslında bu virüs yeni değil, İlk defa 1990 yıllarda Malezya bir domuz çiftliklerinde görülen bu virüsün belirtileri şu şekilde; ateş, baş ağrısı, kas ağrısı (miyalji), kusma ve boğaz ağrısı.

AŞISI VE TEDAVİSİ YOK

Nilpah virüsünün herhangi bir tedavisi ya da aşısı bulunmamaktadır. Uzmanların önerisi ise bağışıklığın güçlendirilmesi yönünde. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal