Yemen'de Hükümet ve Husiler Birbirlerini Ateşkesi Bozmakla Suçluyor

Yemen hükümeti ve Husiler, karşı tarafın 9 Nisan tarihinde ilan edilen ateşkesi deldiğini söylüyor.

11.04.2020-10:32 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-12:07) Yemen'de Hükümet ve Husiler Birbirlerini Ateşkesi Bozmakla Suçluyor

Yemen Ordu Sözcüsü Abduh Mucella, Savunma Bakanlığına bağlı Semtember Net'e verdiği demeçte, İran destekli Husilerin 24 saat içerisinde farklı bölgelerde ulusal orduya karşı 74 kez ateşkesi bozduğunu kaydetti. Sözcü, orduya karşı top ve füze saldırılarının dışında doğrudan saldırı biçiminde yaşananlar ile insansız hava araçlarının uçurulması, mayın yerleştirilmesi ve askeri yığınak halinde ateşkesin delindiğini ifade etti.

Sözcü, ateşkesin Sana, Beyda, Cevf, Sade, Taiz, Ebyen ve Hacce vilayetlerinde ihlal edildiğini de sözlerine ekledi.

Diğer taraftan Husiler de hükümet güçlerinin ateşkesi bozduğunu öne sürdü.

Husilerin Sözcüsü Yahya Seri, Saba ajansına verdiği demeçte, hükümet güçleri ve koalisyonun ateşkesi 24 saat içerisinde 99 defa farklı biçimlerde bozduğunu ifade etti.

Husilere bağlı televizyon kanalına açıklama yapan bir diğer sözcü Muhammed Abdusselam ise koalisyon güçlerinin Hacce ve Cevf vilayetlerine 8 hava saldırısı gerçekleştirdiğini kaydederek "Koalisyon güçleri tarafından ilan edilen ateşkes, Husilerin Birleşmiş Milletler'e sunduğu çözüm düşüncesini bozmak hedefiyle planlanmış siyasi bir manevradır" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan öncülüğünde olan koalisyon güçleri, yeni tip coronavirüs dolayısıyla Yemen'de 9 Nisan Perşembe günü başlamak üzere 2 hafta sürecek ateşkes ilan edildiğini duyurmuştu.

Yemen'in doğusunda yer alan Hadramevt vilayetinde cuma sabahı ilk Covid-19 vakasına rastlanmıştı.

Uzun zamandır politik istikrarsızlığın olduğu Yemen'de Eylül 2014'ten şu ana kadar başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolü İran destekli Husiler’de. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten şimdiye dek Husilere karşı operasyonlar yaparak Yemen hükümetine destek sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal