Bilim İnsanlarının Coronavirüs Açıklaması: Virüs 3 Koldan Saldırıyor

Cambridge Üniversitesi tarafından Covid-19'un genetik geçmişini ortaya koyan bir çalışma yapıldı. Araştırma sonucuna göre korkunç gerçek ortaya çıktı. Virüsün savaşmak için sürekli olarak mutasyona uğradığı tespit edildi ve Tip A, Tip B, Tip C olmak üzere 3 kola ayrıldığı belirtildi.

11.04.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-12:41) Bilim İnsanlarının Coronavirüs Açıklaması: Virüs 3 Koldan Saldırıyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ederken, virüse karşı henüz etkili olacak ilaç da aşı geliştirilemedi. Bu yönde çalışmalar devam ederken, virüsün üzerindeki genetik araştırmalar da hızla devam ediyor. 

VİRÜS 3 FARKLI ŞEKİLDE MUTASYONA UĞRADI

Bu kapsamda Cambridge Üniversitesi Covid-19'un genetik geçmişine yönelik bir araştırma yaptı. Araştırma sonucu korkutan gerçek ortaya çıktı. İncelemelerde Covid-19'un 3 farklı şekilde mutasyona uğradığı belirlendi. Araştırmada, aralık - mart ayları arasındaki örnekler incelendi ve hayvanlardan insanlara bulaşan virüsün orijinal hali Tip A'nın şu anda ABD'de ve Avustralya'da bulunduğu belirtildi.

Öte yandan uzmanlar yaptıkları araştırmada, Çin'de yaygın olan virüsün Tip A olmadığı belirtti. Bu durum ilginç olarak nitelendirilirken, Covid-19'un ocak ayında Çin'de etkili olduğu hali, virüsün mutasyona uğramış hali olan Tip B olduğu belirtildi.

AVRUPA'DA TİP B ETKİLİ

ABD'de virüsün orijinal hali Tip A dolaşımda olurken, vakaların New York'tan değil, California'dan geldiği belirtildi. Öte yandan araştırmada, Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve İsviçre'de Tip B'nin yaygın durumda olduğu aktarıldı.

VİRÜS BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ETKİLEMEK İÇİN MUTASYONA UĞRUYOR

Öte yandan virüsün farklı ülkelerde bağışık sistemini etkilemek için sürekli olarak mutasyona uğradığı belirtildi. Yine Tip B'den dönüşerek oluşan Tip C de Singapur gibi ülkelerde etkili oluyor. Tip C'nin Singapur'dan Avrupa'ya yayıldığı belirlenirken, Avrupa'da ise virüsün Tip B halinin etkili olduğu aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal