Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Ümit Özdağ ve Yeni Gezi Kalkışması
Talha Keleş
Ümit Özdağ ve Yeni Gezi Kalkışması
06.05.2022 Cuma 08:52

Bir kargaşanın tam ortasındayız. İnsanlar adeta bir yangından mal kurtarır veya bir selden mal çekercesine davranıyor. Tüm davranışlar bir ezberin parçası. Öğretilmiş, telkin edilmiş tavırlar sergileniyor. Nefretimiz de sevgimiz de tam olarak böyle, taklitten ve tekrardan ibaret. Bir şeyi kitle halinde seviyor ve kitle haline nefret ediyoruz. Mültecilere bakış açımız da tam olarak böyle bir kalıbın içerisinde.

Sabah kalktığımızda sosyal medyaya servis edilen birkaç video ve peşi sıra gelen telkinler o gün bize neyi seveceğimizi veya neyden nefret edeceğimizi öğretiyor.

Sadece birbirimizi tekrar ediyoruz. Gerçek duygulara ve düşüncelere sahip değiliz.

**

Üzgünüm, Doğu’da insanlar bizim ülkemizde ve batıda ise insanlık ölüyor. Ellerimizle insanlığı öldürüyoruz hatta insanlığımızı öldürüyoruz. Övünerek anlattığımız ecdadımızın bize bıraktığı tüm doğrulardan hızla uzaklaşıyor standart dünyanın bir parçası oluyoruz. 

Üzgünüm, artık bizim bu dünyaya öğretebileceğimiz bir şey kalmamış. Mesela insanlığın ne olduğunu, Müslümanın ne demek olduğunu öğretme şansımız yok artık.

**

Şimdi durun ve düşünün; bir topluluğun veya bir hareketin parçası oldunuz, peki sizi bir arada tutan şey ne? Nefret, öfke, ırkçılık… Ümit Özdağ ve etrafına toplananların birleştirici maddesi tam olarak bu üç hastalıktan oluşuyor.  Uzun zamandır Türkiye’ye nefret ve öfke pompalayanlar bayramla birlikte harika bir zemin buldu. Fonlanan medyanın ürettiği yalan ve manipülatif bilgilerle zihinleri yıkanan topluluk artık harekete geçmeye hazır hale getirildi. Mesela, artık hepimiz “sessiz istila” denen algı filmini biliyor ve mülteci sorununu “sessiz istila” diye konuşuyoruz. Önce mülteci/göçmen problemini öğrettiler sonra da onlardan nefret etmeyi. Şimdi hazırsanız birbirimizi linç etmeyi de öğretecekler. Yeni bir Gezi için zeminin hazır olup olmadığını ise saat 11'de İçişleri Bakanlığının önünde test edecekler.

Not: en hakiki siyaset merhamettir, en hakiki diplomasi merhametin dilidir. Cihana merhametiyle nam salmış bir ecdadın torunları olduğumuzu hatırlamanız dileği ile.