Yaz okulları ne zaman açılacak? Yaz okulu zorunlu mu? 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulu açılıyor

2. sınıftan 12. sınıfa kadar yaz okulu programını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu çalışmanın bu güne kadar ilke kez yapıldığını söyledi. Peki, Yaz okulları ne zaman açılacak? Yaz okulu zorunlu mu? İşte Bakan Özer'den yaz okulu programına ilişkin tüm detaylar..

17.05.2022-00:35 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-00:35) Yaz okulları ne zaman açılacak? Yaz okulu zorunlu mu? 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulu açılıyor

2021-2022 eğitim öğretim dönemi 17 Haziran tarihinde sona erecek. Öğrenciler karnelerini alarak yaz tatili dönemine girerken, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı yaz okulu programına da geçiş yapma şanslarına sahip olacaklar. Konuyla ilgili duyuru Bakan Mahmur Özer'den geldikten hemen sonra milyonlarca öğrenci ve velileri yaz okulu programlarına ilişkin detaylı araştırmalara girdiler.

BİLSEM'lerin alt yapıları için güçlendirilmiş projeleri atölye tanıtım programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, burada yaptığı konuşmasında bir süredir üzerinde çalışılan yaz okulları programlarına ilişkin bilgiler verdi. Yaz okullarının hangi sınıflar için açılacağını ve hangi tarihte başlayıp hangi tarihte sona ereceği hakkında detaylar da veren Bakan Özer, söz konusu çalışmayı 'ilk kez ' diyerek açıkladı.

Yaz okulları ne zaman açılacak

Yaz okulları ne zaman açılacak?

Bilim ve sanat merkezlerinde başlatılacak olan yaz okulu programları ile ilgili tüm çalışmaların neredeyse tamamlandığını söyleyen Bakan Mahmut Özer, söz konusu yaz okulu kararının ise 2'nci sınıflardan 12'nci sınıflara kadar tüm öğrencileri kapsayacağını bildirdi.

Bakan Özer, konuşmasının devamında bu çalışmanın ilk kez uygulamaya alınacağını ve bu yazdan itibaren BİLSEM'lerde, yalnızca BİLSEM okulları için seçilen öğrencilerin değil tüm öğrencilerin bulunabileceğini ifade etti. Bilim sanat merkezlerinde düzenlenen destekleme ve yetiştirme programları kapsamında böyle bir karar aldıklarını belirten Bakan Özer, bu kararın ise öğrencilerin bilim ve sanat ile ilgili hazırlanan tüm programlardan hem yararlanacaklarını hem de programı paylaşacaklarını dile getirdi. Bakanlık olarak akademik eğitim dönemini 12 aya çevirdiklerini  söyleyen Bakan Özer, bilim sanat merkezleri ile ilgili üç hedefleri olduğunu ve bunlardan bir tanesinin de erişimin kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal