Yaz İçin Doğal Saç Bakım Serumu

Yaz günlerinin gelmesiyle birlikte saç bakımının da önemi arttı. Çünkü deniz, havuz ve güneşin etkileri saçların yıpranıp, canlılığını yitirmesine neden oluyor. Sizin için saçları güneşin, denizin ve havuzun zararlı etkilerinden korumanın yollarını bir araya getirdik. İşte detaylar...

18.06.2020-18:27 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-18:14) Yaz İçin Doğal Saç Bakım Serumu

Yaz ayları saç bakımının önem kazandığı zamanlardandır. Sıcak havaların etkisiyle serinlemek amacıyla deniz ve havuza giriyoruz. Ancak denizdeki tuz ve havuzdaki klor saçlarımızın zarar görmesine neden oluyor. Bunu önlemek ise alacağımız birkaç önlemle mümkün. İşte yaz için saç bakım önerileri…

SAÇ AÇICI

Yaz ayları, saç rengini değiştirmek için en uygun zamandır. “Peki, saç rengini açmak için ne yapmak gerekir?” diye soracak olursanız hemen cevaplayalım: Papatya suyu!

Aynı zamanda tarçın ile de saç renginizi açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; bir avuç saç kreminin içerisine bir miktar tarçın tozu ekleyin ve saçlarınıza uygulayıp, tarayın. Daha sonra saçınıza bir saç bonesi takarak bir gece boyunca bekleyin.

Bu sayede hem saç renginizi açacak hem de saçlarınızı nemlendirebileceksiniz.

SPF SAÇ MİSTİ

Güneş, cildinizin yanı sıra saçınıza da zarar verebilir. Bu engellemek içinse güneş koruma kreminizin içerisine bir miktar su ekleyerek saçlarınıza sürmeniz yeterli. Bir başka seçenek ise, 5-10 damla üzüm çekirdeği yağını, yarım bardak suyun içerisine (sade veya gül suyu) ekleyip saçınıza sürebilirsiniz.

SAÇ DERİSİ KORUYUCU

Sağlıklı saç derisi, saç sağlığınızı en çok etkileyen faktörlerden biridir. Saç tellerinizin güneşten zarar görmesi gibi saç deriniz de bu durumdan etkilenmektedir. Tahriş olmuş bir saç derisini doğal yöntemlerle tedavi etmek için; zeytinyağı, jojoba yağı, bitki özleri ve uçucu yağlardan destek alabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal