Milföy Hamurundan Kıymalı Tart

Milföy hamuruyla hazırlanan enfes bir tart tarifine ne dersiniz? Kıyma harcı ve milföy hamuruyla hazırlayabileceğiniz kıymalı milföy tart ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Peki, kıymalı milföy tart nasıl yapılır? Kıymalı milföy tart için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

18.06.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-16:19) Milföy Hamurundan Kıymalı Tart

Misafirlerinize gururla sunabileceğiniz, son derece lezzetli kıymalı milföy tartı mutlaka denemelisiniz. İşte milföy hamurundan kıymalı tart tarifi…

MALZEMELER

  • 6 adet milföy hamuru(yaprak)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle fırını 165 derece fansız programda açın. Tavayı ısıtın ve tereyağını içerisine alarak eritin. Soğanı küp doğrayıp tavanın içerisine ekleyin ve pembeleşinceye dek kavurun. Kıymayı ve diğer baharatları da ilave ederek kıymayı iyice pişirin.

Ardından ısıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın. Üst üstte getirdiğiniz 2 milföy hamurunu merdane yardımıyla hafif unlanmış tezgahta inceltin ve kabın içerisine oturtun. Çatal yardımıyla üzerinde minik delikler açın. Kıymalı iç harcınızı da üzerine ekleyip üstünü tekrar milföy hamuru ile kaplayın. Hafif sulandırılmış yumurta sarısını tartın üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika botunca kontrol ederek pişirin. Üsttü kızarınca çıkarın ve afiyetle tüketin. Afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal