17.12.2019-14:45 (Son Güncelleme:23.04.2021-02:24)


1

Ünlü İtalyan peyniri Mascarpone'yi evde yapabilirsiniz.



2

Malzemeler: 3 kutu krema, 600 ml 1,5 yemek kaşığı limon suyu



3

Kremayı sos tenceresine koyun , kısık ateşte 80 derece sıcaklığa gelene dek ısıtın (kaynatmayın!). 3 dakika aynı ısıda kalmasına dikkat edin. Limon suyunu katarak 3 dakika daha çok kısık ateşte 80 dereceyi geçmeyecek gibi ocakta dinlendirin.



4

Birkaç kat temiz tülbenti tel süzgeçe koyup kremayı üstüne akıtın, üstünü streç film ile kaplayarak buzdolabında bir gece (24 saat) bekletin.



5

Süzülen peyniri tülbentin üstünden sıyırarak temiz cam kaseye alın. Kapağı örtülü şekilde 2 - 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.