Saç Bakımında Şampuan Seçimi

Saç bakımında şampuan seçimi çok önemlidir. Bu seçim sırasında nelere dikkat edilmesi gerekir? Saç bakım adımında son gelişmeleri ve uzman tavsiyelerini sizin için bir araya getirdik.

15.06.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:47) Saç Bakımında Şampuan Seçimi

Saç bakımında şampuan seçimi çok önemlidir. Bu seçim sırasında nelere dikkat edilmesi gerekir? Saç bakım adımında son gelişmeleri ve uzman tavsiyelerini sizin için bir araya getirdik. Saç bakım aşaması ile alakalı tüm detaylara hakim olmak için haberimize bir göz atmalısınız.

ŞAMPUAN SEÇİMİNDE YENİ KRİTERLER NELERDİR?

Saç bakımında şampuan seçimi sırasında yeni kriterler şu biçimde sıralanmaktadır;

Şampuanların içerisinde paraben, sülfat ve alkol olmamalıdır.

Adı geçen bu maddeler kısa vadede fayda sağlarken uzun vadede saç dökülmelerine ve daha da önemlisi cildin tahriş olmasına ve hücre yapısının bozulmasına neden olabilmektedir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için daha doğal içerikli olan ürünlerin kullanılması gerekiyor.

Sabun denildiği zaman aklımıza direkt olarak çok fazla köpüren ve saçları temizlikten parıl parıl eden ürünler aklımıza gelse de bu durumun aslına bakılırsa sanal olduğu görülmüştür.

Saçların normal sabunlar ve daha doğal içerikler ile temizlendiği zaman o derece köpürmediğini göreceksiniz. Bu köpürme süreci ancak şampuanın içerisine eklenen kimyasallar ile mümkün kılınıyor. Siz de bu yeni kriterler ile alakalı olarak trendleri ve uzman açıklamalarını takip etmelisiniz.

DOĞAL SABUNLAR KULLANILABİLİR Mİ?

Saç bakımında şampuan seçimi sırasında bir da katı şampuan bir diğer deyiş ile sabun seçenekleri kişilere sunuluyor. İlk kullanımda saçlarınızı keçe gibi yaptığını hissetseniz de birkaç kullanımdan sonra saçınız bu ürünlere alışacaktır. Saçlarınızın kimyasallardan arınması ve saçların harika doğal dokusuna yeniden ulaşması için katı şampuanların harika bir seçim olduğu görülüyor. Bu alanda tabii ki saçınızı gözlemlemelisiniz. Katı şampuana geçişten hemen sonra hızlı bir biçimde saç dökülmesi gibi sorunların meydana gelmesi durumunda eski düzeninize geri dönmek sizin için daha mantıklı olacaktır.

PEELİNG ŞAMPUANLAR

Saçların diplerinde kalıntıların giderilmesi için son senelerde severek kullanılan unsurların başında peeling şampuanlar gelmektedir. Peeling şampuanlar ile saç derisinde harika bir hissiyat elde edebilirisiniz. Bu şekilde hem daha önceki günlerden kalan şampuan ya da saç kremi kalıntılarını hem de hava kirliliği sebebi ile saç köklerine yapışan kimyasalları tam manası ile temizleme imkanını elde edebilirsiniz. Kullanılan peeling şampuanların haftada bir ya da iki haftada bir önerildiği de ayrıca belirtilmelidir. Bu ürünler hali hazırda kuru olan saçların çok daha kuru bir hale gelmesine de sebep olabilir. Nadir aralıklar ile kullanmak ve temel bir temizlik gerçekleştirmek saç derinizin nefes almasını mümkün kılacaktır.

EGZAMALI CİLTLERE DİKKAT!

Saç derisinde sıklıkla döküntüler ve egzama belirtileri oluşan kişiler şampuan seçimi sırasında çok daha dikkatli olmalıdır. Egzamanın etkilerini artıracak olan unsurlardan ve kimyasallardan uzak durulması gerekir. Sadece mevsim geçişleri ya da stres seviyesinde yaşanan en ufak bir artışın dahi direkt olarak egzamaların yoğunluğunu artırabileceği bilinmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal