Yağcı İP'li Türkkan'ın Çiftliği de Yıkılacak

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın sahibi olduğu yağ fabrikasına ait arazi önceki gün ekipleri tarafından mühürlenmişti. Fabrikanın mühürlenmesinin ardından Türkkan’na ikinci şok Dilovası Belediyesi’nden geldi.

09.06.2020-19:09 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-19:05) Yağcı İP'li Türkkan'ın Çiftliği de Yıkılacak

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun iddiaları sonucu Dilovası Belediyesi’de harekete geçti.

Dilovası Belediyesi personelleri geçtiğimiz Cuma günü yapmış olduğu denetimde Köseler Köyü 328 Ada 1 parsel, 328 ada 2 parsel, 328 ada 3 parsel, 2243 parsel, 2244 parsel, 2081 parsel parselleri üzerinde bulunan Lütfü Türkkan’a ait olan Nezir Ağa Et Entegre Besicilik Ltd. Şti’ye ait çiftlikte denetimlerde bulundu.

BELGELER İSTENDİ

Denetimde çiftliğe ait Yapı Ruhsat, Yapı kullanma İzin Belgesi ve Yapı Kayıt belgelerini incelemek istedi.

Çiftlik görevlerinden istenen belgeler belediye yetkililerine ulaştırılmazken, devreye giren Lütfü Türkkan’ın avukatı Yağmur Soyal’dan da aynı belgeler talep edildi.

Ancak istenen belgeler avukat tarafından da belediye yetkililerine verilmediği ifade edildi.

Dilovası Belediyesi ekipleri daha sonra çiftlik çalışanları ve avukata 1 Haziran 2020’ye kadar evrakların belediyeye gönderilmesini istediler.

Geçen süre içersinde hiçbir belgenin Dilovası Belediyesi’ne ulaşmamasının ardından harekete geçen Dilovası Belediyesi ekipleri 1 Haziran’da tekrar gittikleri çiftlikte yine belgelerin kendilerine verilmemesi üzerine tutanak tuttukları öğrenildi.

10 GÜN SÜRE VERİLECEK

Ulaşan bilgilere göre kaçak yapı işlemi olarak tutulan tutanakların sonrasında Dilovası Belediyesi encümen toplantısında alınacak yıkım kararı ile çiftlikte bulunan yapıların kaçak olduğu gerekçesi ile yıkılacağı belirtildi. Yıkım öncesi Lütfü Türkkan’a ait olan Nezir Ağa Et Besicilik Ltd.Şti’ye tesisi boşaltması için yaklaşık 10 günlük bir sürenin verileceği ardından da yıkımın gerçekleştirileceği belirtildi.

TAMAMI YIKILACAK

Çiftlikte bulunan Bakım evi, yem tankı, ofis, ahırlar, sağımhane, kır evi, samanlık, depo, at ahırı, perde duvar, akaryakıt tankı ve yem deposunun tutanaklara kaçak yapı olarak kaydedildiği ve hepsinin yıkılacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal