Washington Post, ABD ve İsrail gerçeğini tüm dünyaya ifşa etti!

ABD’nin en köklü ve yeri geldiğinde en acımasız gazetesine dönüşebilen Washington Post, İsrail gerçeğini ayrıntılı bir şekilde kaleme aldı ve Biden hükümetinin gizlice yürüttüğü İsrail sürecini yazdı.

07.03.2024-15:02 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-15:02)

Önemli haber imza atan Washington Post'a konuşan eski Biden yönetimi yetkilisi Jeremy Konyndyk, "İsrail'e olan silah yardımı olmasa katliamlar sürmezdi" ifadelerine yer verdi.

ABD İsrail’e karşı geri adım mı atıyor?

Dünyanın gözü önünde Gazze işgali, insanlık tarihinin en acımasız soykırımlarından birine dönüştü. İşgalci İsrail hükümetinin aralıksız havadan, karadan ve sudan bombardımanına devam ederken, İsrail’in bu hukuk ve etik ilke tanımazlığının en büyük destekçisi ise ilk günden bu yana ABD oldu. ABD Başkanı Joe Biden öncülüğündeki hükümet, sık sık İsrail'e desteğini vurguladı. Ayrıca silah satışından finansmana kadar her türlü desteği organize eden ABD hükümeti, katliamın uluslararası çapta infial yaratmasının ardından geri adım atıyor gibi yorumlanıyor.

ABD basını gerçekleri yazdı!

Washington Post, İsrail gerçeğini ayrıntılı bir şekilde kaleme aldı

Basındaki söylemleriyle ateşkese öncülük etmeye "çalışan" ve ateşkes yanlısıymış gibi davranan Biden hükümeti, İsrail'e destek vermede geri durmadı. Son olarak ülke basınında yer alan haber Biden hükümetinin taraflı yönünü bir kez daha ortaya çıkardı. Gazete tarafından ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı bir raporda, ABD'li yetkililerin geçtiğimiz günlerde gizli bir brifingde Kongre'ye ABD'nin 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 100'den fazla silah satışını onayladığını ve teslim ettiğini söyledi.

Kongre onayını saf dışı bırakıldı!

Washington Post'a göre, satışlar arasında binlerce hassas güdümlü mühimmat, küçük çaplı bomba ve diğer silahlar da yer aldı. Ayrıca her satışın maliyeti, dikkate alınması gereken minimum tutarın altına düştüğü için, öncelikle Kongre tarafından onaylanmalarına gerek kalmadı. İsrail yanlısı yetkililer bu yöntemle satış tutarını küçük gösterdi ve Kongre onayını saf dışı bırakarak silah satışını gerçekleştirebildi.

ABD olmasa İsrail bu soykırıma devam edemez!

Washington Post, İsrail gerçeğini ayrıntılı bir şekilde kaleme aldı

Eski Biden yönetimi yetkilisi Jeremy Konyndyk’ın açıklamasında bu satışlar olmadan İsrail'in Gazze saldırılarını sürdüremeyeceğinin altını çizdi. Konyndyk, şu ifadeleri kullandı: "Bu oldukça kısa bir süre içinde olağanüstü bir satış rakamına ulaşıyor ve bu da İsrail kampanyasının bu düzeyde ABD desteği olmadan sürdürülemeyeceğini gerçekten güçlü bir şekilde gösteriyor."

Her şey gizliden yapıldı!

Tüm bu açıklamalara bakıldığında, Gazze katliamının devam etmesi için gerekli silahı ABD'nin sağladığı ortaya çıkmış oldu. ABD'li yetkilinin bu açıklamaları ülke basınında "Her şeyi gizli gizli yaptık!" şeklinde kabul edildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal