Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, askeri üsse yaptığı ziyarette savaş tatbikatlarını yoğunlaştırma talimatı verdi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Güney Kore ve ABD arasında ortak bir askeri tatbikatın devam ettiği süreçte askeri eğitim üssüne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, savaş tatbikatlarını yoğunlaştırma talimatı verdi. Kim Jong-un'un bu talimatı, bölgedeki gerginlikleri tırmandırabilir ve Güney Kore ile ABD arasındaki ilişkileri daha da geriltebilir.

07.03.2024-11:46 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-11:46)

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin batısındaki bir askeri üssü ziyaret ederek, Güney Kore ve ABD'nin gerçekleştirdiği ortak askeri tatbikatların yoğunlaştırılması talimatını verdi. Kim, ordusuna düşmanlarına karşı güçlü bir caydırıcılık sergileme ve savaş kabiliyetlerini artırma çağrısında bulundu. Ayrıca, Güney Kore ve ABD'nin ortak tatbikatını kınayarak, bu ülkelerin ciddi sonuçlarla karşılaşacakları uyarısında bulundu. 

Kim Jong-un, orduya tatbikatları yoğunlaştırma talimatı verdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore ve ABD arasında devam eden ortak askeri tatbikat sırasında, askeri eğitim üssünü ziyaret ederek orduya tatbikatları yoğunlaştırma talimatı verdi. Özgürlük Kalkanı adı verilen tatbikat, iki ülkenin ortak savunma duruşunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Kim Jong-un'un ziyareti sırasında, eğitim tesisleri ve askeri birliklerin eğitim faaliyetleri denetlendi. Kuzey Kore lideri, orduya "ezici güce" sahip düşmanları kontrol altına almak ve savaşın fitilini ateşlemeye yönelik en ufak girişimleri engellemek için savaş kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik tatbikatları artırma direktifi verdi. Güney Kore ve ABD arasındaki ortak tatbikat, 4 Mart'ta başlatılmıştı ve "Özgürlük Kalkanı" adı altında gerçekleştiriliyor. Tatbikat kapsamında kara, deniz, hava ve siber araçların kullanımıyla çok alanlı operasyonlara odaklanılıyor. Ancak, Kuzey Kore, bu tür tatbikatları bir işgal provası olarak değerlendirirken, Seul ve Washington, tatbikatların savunma amaçlı olduğunu savunuyor.


Kim Jong-un, ziyareti sırasında Güney Kore ve ABD'nin tatbikatını kınayarak, bu ülkelerin "ağır bedel" ödeyeceği uyarısında bulundu. Güney Kore ve ABD ise tatbikatın savunma amaçlı olduğunu ve bölgedeki gerginliği azaltmayı amaçladığını belirtiyor.

Öte yandan, bölgede devam eden askeri tatbikatların diplomatik ilişkileri zorlayabileceği ve gerginliği artırabileceği endişesi bulunuyor. Taraflar arasındaki gerilimin düşürülmesi ve diplomatik diyalogun güçlendirilmesi için uluslararası çabalar devam ediyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal