İsrail'in Gazze'ye yaptığı yeni katliam: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği yeni saldırılarda 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail'in yaklaşık 5 aydır devam eden saldırıları ve sıkılaştırdığı abluka nedeniyle Gazze'de insani felaket yaşanmaya devam ediyor.

07.03.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-15:24)

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda 10 Filistinlinin ölümüne neden oldu. 152 gündür devam eden saldırılar ve abluka, Gazze'de yaşayan Filistinliler için büyük bir insanlık dramına sebep olduğu gözler önündeydi. İsrail'in baskısı ve saldırıları sonucunda Gazze'de sağlık sistemleri, altyapı ve temel ihtiyaçlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı.Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 10 olduğu ve 113 Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.


İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir eve düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıda ayrıca, çok sayıda Filistinlinin de yaralandığı ifade edildi. Yaralılar, bölgedeki sağlık ekipleri tarafından hastanelere sevk edildi. Filistin haber ajansı WAFA, saldırının hedef alınan evin Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısında bulunduğunu ve burada yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir yer olduğunu belirtti.

Katliam devam ediyor

Gazze kentinin güneyindeki El-Kuveyti Kavşağı yakınında insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açılması sonucu 1 Filistinli hayatını kaybetti, 9'u yaralandı. Olayın ardından ölü ve yaralılar Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi'ne sevk edildi. İsrail güçlerinin Gazze'nin batısındaki Nablusi Kavşağı yakınında düzenlediği saldırılarda ise 4 Filistinli öldü, 20'si yaralandı.


Batı Şeria'da İsrail askeri baskınları

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail askerleri Cenin kentinin Arabe ve Yabad beldeleri ile el-Celeme, Celbun ve Fakkua köylerine baskın düzenledi. Bu operasyonlar sırasında Celbun köyü merkezine kurulan askeri kontrol noktası ve kimlik kontrolü, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında gerilime neden oldu.

İsrail güçleri, Cenin kentinin Arabe ve Yabad beldeleri ile el-Celeme, Celbun ve Fakkua köylerine baskın düzenledi. Celbun köyü merkezine kurulan askeri kontrol noktası ve yapılan arama-kimlik kontrolleri sırasında, Filistinliler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

Gazze Şeridi'nde ölü ve yaralı sayısı artıyor

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının başlangıcından bu yana en az 13 bin 430'ü çocuk, 8 bin 900'ü kadın olmak üzere toplamda 30 bin 717 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 72 bin 156 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail'in abluka politikası ve saldırıları nedeniyle bölgede insani felaket yaşanıyor.

Saldırılara devam eden İsrail, bölgede tırmanan gerilimin yanı sıra uluslararası toplumun tepkisini çekmeye devam ediyor.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal