Vodafone İnternet Paylaşımından Ücret Talep Etmeyeceğini Açıkladı

Gün içerisinde gelen mobil internet paylaşımının ücrete tabii olacağı haberlerinden sonra GSM şirketi Vodafone aldığı karar ile kullanıcılarından bu ücreti talep etmeyeceğini açıkladı.

24.12.2018-21:22 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-21:05) Vodafone İnternet Paylaşımından Ücret Talep Etmeyeceğini Açıkladı

Turkcell'in telefondaki hotspot özelliği ile internet paylaşımı yapılmasının 15 Ocak 2019 tarihinden sonra ücretlendirileceğine dair açıklaması birçok mobil internet kullanıcısını üzmüştü. 

Telefonunda bulunan interneti başka bir cihazla paylaşmak isteyen bireyler daha önceden sadece internet paylaşımı yapıp, kendi mobil verisinden paylaşım yaparak internet kullanımı sunabiliyorlardı. Ancak Turkcell'in aldığı son karar doğrultusunda Ocak ayı itibariyle 'tethering' yani 'hotspot' özelliğini kullanan herkes bunun karşısında belli bir ücret ödeyecekler.

Gün içerisinde diğer bir mobil GSM şirketi olan Vodafone'dan da konuyla alakalı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyor." denildi.

Ayrıca yapılan açıklamada, Vodafone kullanıcılarının herhangi bir ek ödeme yapmaksızın hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' ya da "hotspot" özelliğini kullanmaya devam ettiği bildirildi.

Turkcell'in bu adımından sonra diğer GSM firmalarının vereceği kararlar da milyonlarca kullanıcı tarafından merakla bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal