Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı İsrail'in İddialarını Yalanladı

UAEA, İsrail’in ortaya attığı ‘İran nükleer silah üretmek için gizli bir program üzerinde çalışıyor’ iddialarına dair "güvenilir bir kanıt bulunmadığını" duyurdu

01.05.2018-19:15 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-19:12) Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı İsrail'in İddialarını Yalanladı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) "İran'da 2009 senesinden sonra nükleer patlayıcı bir silahın geliştirilmesine yönelik çalışmalarına ilişkin güvenilir bir kanıt bulunmadığını" açıkladı.

UAEA tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Aralık 2015 uılında UAEA Başkanı  Yukiya Amano'nun, İran’ın nükleer programına dair nihai verileri paylaştığı  raporun yayımlandığı anımsatıldı.

Yapılan açıklamada, raporda İran’ın 2003 yılı öncesi ve sonrasında nükleer patlayıcı bombanın geliştirilmesiyle alakalı bir dizi faaliyetin bulunduğu ancak bunların koordineli bir gayenin parçası olmadığının belirtildiği kaydedildi.

Raporun referans olarak verildiği basın açıklamasında, “Aynı raporda ajansın,  İran'da 2009 yılından sonra nükleer patlayıcı bir bombanın geliştirilmesine yönelik çalışmalarına ilişkin güvenilir bir kanıt bulunmadığı belirtilmiştir’’ ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, ajansın mevcut olan tüm koruma tedbirlerine ilişkin bilgileri değerlendirdiği,  bununla birlikte herhangi bir malumat ile ilgili konuyu halka açık şekilde tartışmadığı öne çıkardı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, İsrail istihbaratının, İran'ın nükleer silah üretmek için gizli bir program üzerinde çalıştığına ilişkin kanıtlara ulaştığını öne sürmüştü. Netanyahu, İsrail istihbaratının "İran nükleer faaliyetleri hakkında 183 CD'de dosyalanmış 55 bin sayfa gizli bilgiye" ulaştığını bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal