Ukrayna-AB İlişkileri Hız Kazandı

Avrupa Birliği Ukrayna'nın ilişkileri hız kazandı. Ortak yapılan açıklamada Ukrayna'nın birliğe girmesinin an meselesi olduğu vurgulandı.

12.10.2021-17:34 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-17:04) Ukrayna-AB İlişkileri Hız Kazandı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile Ukrayna Başkanı Vladimir Zelensky Kiev'de bir araya geldi. Ukrayna'yı her koşulda destekleyeceklerini belirten Von der Leyen, doğal gaz talebini karşılamak için iki tarafında çok sıkı çalıştığını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Ursula Von der Leyen yaptığı açıklamada Gaz arzı güvenliği, gerekirse AB'den ters akış yöntemiyle de sağlanabilir. Slovakya bu konuda adım atmakta istekli, ifadelerini kullandı. Von der Leyen hem AB’nin hem de Ukrayna’nın temiz enerji yatırımlarının artması gerektiğini belirtti.

UKRAYNA AB ÜYESİ OLMAYA ÇOK YAKIN

Bir basın mensubunun Ukrayna’nın AB üyeliği ile soru sorması üzerine Vonder der Leyen,“ Çok yakınız ve daha da yaklaşıyoruz. dedi. 



UKRAYNA HER ZAMAN AB’YE GÜVENMELİ

Olumlu geçen görüşenin ardından basına açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Michel de Ukrayna ve Avrupa Birliği'nin ortak tarihe ve değerlere sahip olduğunu söylerken sözlerine şu şekilde devam etti; Yeni imzalanan Ortak Havacılık Anlaşması aramızdaki güçlü bağı tazelediUkrayna gibi bir devletin Avrupa Birliği'ne her zaman güvenmesi gerekiyor.” diye ekledi.

Bütün Ukrayna halkının Avrupa Birliği'nin bir parçası olduğunu söyleyen Micheal Avrupa Birliği ve Ukrayna'nın birbirine bağlanmasının artık an meselesi olduğunu söyleyerek konuşmasını noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal