Ukrayna, Bayraktar TB2'yi İstiyor

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA'larını sadece satın almak değil, üretmek istediklerini de dile getirdi.

24.09.2021-09:57 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-13:32) Ukrayna, Bayraktar TB2'yi İstiyor

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA'larını sadece satın almak değil, kendi topraklarında üretmek istediklerini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin New York'taki görüşmesinde konunun gündeme geldiği belirtildi. Türkiye'nin kendi ürettiği ve uluslararası sahada oyunu değiştiren SİHA'sı Bayraktar TB2, Dünya’da birçok ülkeden yoğun ilgi görüyor. 

TRT Haber'in yaptığı haberde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Ukrayna, şimdi de insansız hava araçlarını kendi topraklarında üretmeye hazırlandığını açıkladı. 

UKRAYNA, TOPRAKLARINDA TÜRK MENŞELİ BAYRAKTAR FABRİKASI KURMAK İSTİYOR 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Türkiye ile ilişkilerinin derinleştiğini dile getirerek, Ukrayna’nın Bayraktar TB2'lerini sadece satın almak niyetinde olmadıklarını, üretimini de yapmak istediklerini söyledi. Ukrayna Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin New York'ta bir araya gelerek Bayraktar TB2 konusunun gündeme geldiğini ve Ukrayna topraklarında Bayraktar TB2 fabrikası kurulacağı için mutlu olduğunu dile getirdi. 

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI'NDAN TEŞEKKÜR 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM kürsüsünden yaptığı Kırım açıklaması için teşekkürlerini iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM kürsünde ‘Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz.’ demişti. 

UKRAYNA KONUSUNDA AYNI FİKİRDE DEĞİL 

Rusya ise Kırım konusunda ‘Türkiye ile farklı görüşleri paylaşıyoruz’ açıklamasını yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, bu farklılığın iki ülke ilişkilerinin ileriye taşınması için engel teşkil etmediğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal